AW-11362371499

'Türkiye Tek Yürek' kampanyasına büyük destek !

DEPREM BÖLGESİ - 16-02-2023 00:42 2074 kez okundu.

'Türkiye Tek Yürek' kampanyasına büyük destek !



Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye Tek Yürek kampanyası için ünlü isimler televizyonların ortak yayınında bir araya geldi. 
Nihat Hatipoğlu, Pelin Çift, Çağla Şikel, Tümer Doğru, Nazlı Çelik, Acun Ilıcalı, Deniz Bayramoğlu, Didem Arslan Yılmaz moderatörlüğünde yapılan ortak yayında sanat, iş ve spor dünyasının önde gelen isimleri ve milyonlarca vatandaş depremzedelere destek oluyor. 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KABİNE TOPLANTISINDA 136 MİLYON LİRALIK YARDIM TOPLADIK
Programa telefonla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizlerle birlikte, ülkemizden KKTC'den 213 TV ve 562 radyonun ortak yayınında bizleri takip eden kardeşlerimi selamlıyorum. 2 büyük deprem, 11 ilimizde ciddi yıkıma yol açmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Devletimiz kurumları ekipmanıyla milletimizle anında harekete geçti. Arama kurtarma ve yardım çalışmalarını başlattık devam ediyoruz. İlk günlerdeki eksiklikler kısa sürede giderilmiş, çalışmalar hızlandırılmıştır. Hem arama kurtarma faaliyetleri hem mesajlarıyla yanımızda yer alan dost ülkelere teşekkür ediyorum. Enkaz altında tek bir insanımızı bırakmayacağız. Enkaz kaldırma ve şehirlerin kurulması için kolları sıvadık. 30 bin konut temeli atarak inşaya başlıyoruz. El birliğiyle bu imtihanında üstesinden geleceğiz. Kabine Toplantısında 136 milyon 589 liralık yardım topladık. Bizim katkımız da var. AFAD hesaplarına gelecek her kuruş depremzedelerimiz için kullanılacaktır. Tüm kamu bankalarının katılımda paylarının ne olacağını izleyeceğiz. İnşallah bugün rekor kıracak rakamla milletimiz yüce gönüllüğünü gösterecektir. İlk anda 100 milyar olarak Hazine Maliye'den destek verdik. Bundan sonra da konut yapımı sırasında ne gerekiyorsa vermeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.
MUĞLA'DA YATIRIMLARI OLAN ŞİRKETLER DE KATKI SUNDU
Binlerce vatandaşın yüklü miktarda bağışta bulunduğu kampanyaya Muğla'da yatırımları olan şirketler de katkı sundu.Muğla'da faaliyetlerini yürütmekte olan Limak Holding, Kırtur ve Alpay Mermer başta olmak üzere birçok firma kampanyaya destek oldu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Son dakika... AFAD duyurdu: Adıyaman ve Malatya'da peş peşe depremler

Son dakika... AFAD duyurdu: Adıyaman ve Malatya'da peş peşe depremler

19-03-2024 - DEPREM BÖLGESİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Açıklama

08-02-2024 - DEPREM BÖLGESİ