AW-11362371499

“Togg, 85 milyonun ortak gururudur”

TÜRKİYE - 30-10-2022 18:42 3107 kez okundu.

“Togg, 85 milyonun ortak gururudur”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg Gemlik Kampüsü Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Seri üretim bandından indirip sizlerin huzuruna çıkardığımız bu ilk araçla, 60 yıllık hayalin gerçeğe dönüşüne şahitlik ediyoruz. Bunun için Togg, Türkiye’nin 85 milyonun ortak gururudur diyoruz” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Togg Gemlik Kampüsü Açılış Töreni’ne katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

 

Konuşmasının başında törene katılanları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyetimizin 99’uncu yılı kutlu olsun. Anadolu topraklarını bizlere vatan yapan ecdadı, millî mücadelenin kahramanlarını, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ile Büyük Millet Meclisimizin tüm mensuplarını rahmetle, şükranla yâd ediyorum. Bu anlamlı günde, milletçe tek yürek olduğumuz böylesine tarihî bir açılışta buluşmamızı nasip eden Rabbime sonsuz hamd-ü senalar ediyorum” dedi.

 

Millet olmanın, aynı vatanda hür bir şekilde yaşamak, farklılıkları ortak hayallerle birleştirmek, hüzünlerin üstesinden ortak sevinçlerle gelmek, hedeflere ortak çabalarla ulaşmak olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Millet olmak demek tüm bu hasletler üzerinde ortak bir geleceğe yönelmek demektir. Togg, ülkemizin güçlü yarınları için işte bu ortak hayali kurmanın tadını hepimize yaşatan projenin adıdır. Seri üretim bandından indirip sizlerin huzuruna çıkardığımız bu ilk araçla, 60 yıllık hayalin gerçeğe dönüşüne şahitlik ediyoruz. Bunun için Togg Türkiye’nin, 85 milyonun ortak gururudur diyoruz.”

 

“TÜRKİYE YÜZYILI’NIN İLK FOTOĞRAFI BURADA HİZMETE AÇTIĞIMIZ TESİSTİR”

 

Türkiye’nin dört bir yanından ve dünyanın çeşitli yerlerinden Türkiye’nin yerli ve millî otomobili Togg’un başarısı için destek veren, dua eden herkese teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu bir memleket meselesidir’ diyerek bugünkü heyecanımıza ortak olan siyasi parti genel başkanlarına, milletvekillerine ve devletimizin her kademesinden arkadaşlarımıza elbette en başta da aziz vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Togg’u seri üretim bandından indirmek için gecesini gündüzüne katan babayiğitlerimizi, teknisyenlerimizi, mühendislerimizi ve şu anda bin 300 civarındaki emekçilerimizi yürekten kutluyorum. Sizler, milletimizle birlikte Nuri Demirağ’ın, Nuri Killigil’in, Vecihi Hürkuş’un ve Şakir Zümre’nin mirasını da onurlandırdınız” diye ekledi.

 

Dün Ankara’da Cumhuriyet’in yeni asrına damga vuracak Türkiye Yüzyılı vizyonlarının müjdesini paylaştıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı’nın ilk fotoğrafı da işte burada hizmete açtığımız tesistir. Yanında durduğumuz araçtır. Biz bu ürüne otomobil diyoruz, ama üreticileri Togg’u ‘akıllı cihaz’ olarak tarif ediyor. Türkiye’nin yerli ve millî otomobilinin üretileceği Togg Gemlik Kampüsü’nün ve banttan indirdiğimiz akıllı cihazlarımızın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Bursa'da Satılık Müstakil Evler: Yatırım ve Yaşam Alanı Olarak Değerlendirme

Bursa'da Satılık Müstakil Evler: Yatırım ve Yaşam Alanı Olarak Değerlendirme

28-03-2024 - TÜRKİYE

Trabzon'da İş Bulma Rehberi: Sektörler, Fırsatlar ve Başvuru Stratejileri

Trabzon'da İş Bulma Rehberi: Sektörler, Fırsatlar ve Başvuru Stratejileri

28-03-2024 - TÜRKİYE