AW-11362371499

SEYDİKEMER BELEDİYESİ, ULUSLARARASI TARIM ŞEHİRLERİ BİRLİĞİNE ÜYE OLDU

SEYDİKEMER - 04-04-2023 14:37 1242 kez okundu.

SEYDİKEMER BELEDİYESİ, ULUSLARARASI TARIM ŞEHİRLERİ BİRLİĞİNE ÜYE OLDU

 

SEYDİKEMER’DE NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

SEYDİKEMER BELEDİYESİ’NİN FAALİYET RAPORUNU OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Seydikemer Belediyesi Nisan Ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli Başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye meclisinde2022 Yılı Faaliyet Raporu oy birliği ile kabul edilirken, Uluslararası Tarım Şehirleri Birliğine üye olunmasına karar verildi.

Seydikemer Belediye Meclisi Nisan Ayı Meclis Toplantısı, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli başkanlığında, Seydikemer Belediye Meclis Toplantı salonunda yapıldı. Toplantının katip üyeliklerini Mustafa Karakuş ve Zeynep Yalçınsoy yaptı.Toplantıda 12 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Toplantının 1’inci maddesinde;5393 sayılı Belediye Kanununun 19. Maddesi gereği boşalan Meclis 1. Başkan Vekili için kalan süreyi tamamlamak üzere Meclis 1. Başkan Vekili gizli oylamayla seçildi. AK Parti grubundan Bahri Boğa Meclis 1. Başkan Vekili olarak gösterilirken, MHP ve İYİ Parti grubu isim göstermedi. Yapılan gizli oylama sonucu Bahri Boğa 21 oyla Meclis 1. Başkan Vekili seçildi.

Gündemde yer alan 2’nci maddede; İmar Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Hukuk ve Tarife Komisyonu, Mahalle Hizmetleri, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu ile Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda görev alacak meclis üyeleri açık oylama ile seçildi.

Oylama sonucu İmar Komisyonuna AK Parti Grubundan Levent Tosun, Halil Ertürk, Durmuş Çetinkaya; MHP Grubundan Zeki Yanatma, İYİ Parti Grubundan Ömer Kılınç oy birliği ile seçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonuna AK Parti Grubundan Veli Furkan Türk, Hakan Büyükaydın, Ömer Faruk Yavaş; MHP Grubundan İsmail Koyuncu, İYİ Parti Grubundan Mustafa Sevinç oy birliği ile seçildi.

Çevre ve Sağlık Komisyonuna; AK Parti Grubundan Ramazan Akbal, Durmuş Çetinkaya, Halil Ertürk; MHP Grubundan İsmail Koyuncu; İYİ Parti Grubundan Turhan Akkaya oy birliği ile seçildi.

Hukuk ve Tarife Komisyonuna AK Parti Grubundan Zeynep Yalçınsoy, Ramazan Kaynak, Bahri Boğa; MHP Grubundan İsmail Koyuncu; İYİ Parti Grubundan Uğur Karadon oy birliği ile seçildi.

Mahalle Hizmetleri, Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna AK Parti Grubundan Ömer Faruk Yavaş, Veli Furkan Türk, Mustafa Karakuş; MHP Grubundan İsmail Koyuncu; İYİ Parti Grubundan Mustafa Tüfekci oy birliği ile seçildi.

Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna AK Parti Grubundan Harun Hıra, Levent Tosun, Zeynep Yalçınsoy; MHP Grubundan İsmail Koyuncu; İYİ Parti Grubundan Halil Faik Bozkurt oy birliği ile seçildi.

Gündemin 3’üncü maddesinde1 yıl görev yapmak üzere 2 adet Encümen Üyesi gizli oylama ile seçildi. Buna göre Ramazan Akbal ve Ömer Faruk Yavaş encümen üyesi seçildi.

BAŞKAN AKDENİZLİ: “EKONOMİK VE TEKNİK ALANLARDA İŞ BİRLİĞİNİ GELİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ”

Gündemin 4’üncü maddesinde Uluslararası Tarım Şehirleri Birliğine Seydikemer Belediyesi’nin üye olunmasına ilişkin müzekkere görüşüldü. Oylamaya geçilmeden önce Başkan Önder Akdenizli konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Bildiğiniz üzere tarım ilçesiyiz. Uluslararası Tarım Şehirleri birliği, Cumhurbaşkanımız direktifleriyle Konya’da kurulmuştur. Amaç tarımın yaygın olduğu yerlerde mevcut olan bilgi ve tecrübe birikimini dikkate alarak karşılıklı deneyimlerden yararlanmak. Ekonomik ve teknik alanlarda iş birliğini geliştirmeyi amaçlamaktadır” dedi. Başkan Akdenizli’nin konuşmasının ardından Uluslararası Tarım Şehirleri Birliğine Seydikemer Belediyesi’nin üye olunmasına ilişkin müzekkere oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 5’inci maddesinde 01.01.2022-31.12.2022 dönemini kapsayan 2022 Yılı Faaliyet Raporuna dair müzekkere görüşüldü. Müzekkere görüşmesinde yasa gereği Başkan Akdenizli dışarı çıktı ve yerini 1. Başkan Vekili Bahri Boğa’ya bıraktı. Bahri Boğa, 2022 Yılı Faaliyet Raporunu meclisin onayına sundu. Faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 10’uncu maddesinde yer alan Kemer Mahallesi Menekişalanı Mevkii bulunan taşınmazın Kızılay Derneğine devredilmesine dair müzekkere görüşülüp, devir bedeli olarak belirlenen sembolik bir rakamla (Bin TL) Kızılay’a devredilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 12’nci maddesinde, Muğla Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün Seydikemer’in Çobanisa Mahallesinde projelendirilen Süt Sığırı Tarıma Dayalı İhtisas Süt Sığırcılığı Organize Sanayi Bölgesi kurucu müteşebbis heyetinde istifa edenlerin yerine; Yönetim kuruluna 1 asil, 1 yedek ve 3 adet müteşebbis heyeti yedek üye seçimi yapıldı.

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Yönetim Kurulu Asil üyeliğine seçilirken, yedek üyeye Mustafa Karakuş, müteşebbis heyeti yedek üyeliğine Muharrem Gökcen, Hasan Çetin ve Kasım Gürbüz’ün seçilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündem de yer alan diğer maddeler de oy birliği kabul edildi.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
BAŞKAN AKDENİZLİ’DEN MİLLETVEKİLİ OTGÖZ’E SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ

BAŞKAN AKDENİZLİ’DEN MİLLETVEKİLİ OTGÖZ’E SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ

26-03-2024 - SEYDİKEMER

BAŞKAN AKDENİZLİ, BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÖREVİNDE BİRİNCİ YILINI DOLDURDU

BAŞKAN AKDENİZLİ, BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÖREVİNDE BİRİNCİ YILINI DOLDURDU

22-03-2024 - SEYDİKEMER