AW-11362371499

Sağanak Yağış Marmaris'te Sele Neden Oldu

Marmaris'te gece başlayan fırtına ve ardından meydana gelen sağanak yağış sıkıntılara yol açtı. Metrekareye 120 kilograma yakın yağışın düştüğü belirtildi.

MARMARİS - 27-01-2023 19:49 1887 kez okundu.

Sağanak Yağış Marmaris'te Sele Neden Oldu

Marmaris'te gece başlayan fırtınanın ardından sabah saatlerinde başlayan yağmur etkisini artırarak sağanağa döndü. Yaklaşık 3 saat aralıklarla süren sağanak yağmur nedeniyle Marmaris Belediyesi'nin tüm ekipleri teyakkuza geçti. Gece ve sabahın ilk ışıklarına kadar fırtınanın meydana getirdiği olumsuzluklara müdahale edildi. Yola ağaç devrilmesi, kaya parçalarının savrulması, çatılardan malzeme uçması gibi durumların yaşandığı ilçede çok büyük sorun yaşanmazken saat 09.30 sularında başlayan yağmur nedeniyle tüm ekipler sahada canla başla çalışmaya devam etti. Marmaris Belediyesi ekipleri diğer kurumların ekipleriyle birlikte sıkıntı yaşanan her noktaya müdahale ederken Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da çalışanlarla birlikte sahadaydı. Çalışmaları yerinde inceleyen Oktay vatandaşları da ziyaret ederek ev ve işyerlerindeki durumla ilgili bilgi aldı.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay yaptığı açıklamada: ‘’ Marmaris olarak çok geçmiş olsun. Dün gündüz saatleri itibariyle başlayan şiddetli fırtına bütün gece devam etti. Fırtınadan kaynaklı çok ciddi sorunlarımız söz konusu olmadı. Sadece birkaç ufak tefek noktalarda çatı tenteleri uçması gibi küçük çaplı maddi hasarlar meydana geldi. Sabah saatleri yani sabah saat dokuz otuz civarında başlayan yoğun bir yağış söz konusu oldu. Metrekareyi aşağı yukarı yüz on beş yüz yirmi kilolarına yakın miktarda yağmur bulunuyor. Çeşitli yerlerde başka İçmeler bölgemiz olmak üzere pat diye hasarlarımız söz konusu. Toplamda doksan civarında tespitimize göre, doksan civarında ağaç devrilmesi söz konusu. Bununla birlikte üç sivil araç üzerine ağaçların düşmesi ilaveten de beş adet evin çatısının üzerine ağaçlar devrildi. Tüm ekiplerimiz bu noktalarda çalışmalarımızı sürdürüyor, devam ediyor’’ dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
KAYMAKAM KAYA YETİM AİLELERİYLE İFTARDA BULUŞTU

KAYMAKAM KAYA YETİM AİLELERİYLE İFTARDA BULUŞTU

26-03-2024 - MARMARİS

Marmaris Belediyesi’nden Ramazan Dayanışması

Marmaris Belediyesi’nden Ramazan Dayanışması

21-03-2024 - MARMARİS