AW-11362371499

Orman yangınları ile ilgili bilgi aktarıldı 

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Basın ve İletişim Şube Müdürlüğü, Marmaris Yalancıboğaz Mevkii ve Ula’ya bağlı Kızılyaka Mahallesi’nde meydana gelen orman yangınları ile ilgili bilgi aktardı.

GÜNCEL - 23-09-2022 13:07 3057 kez okundu.

Orman yangınları ile ilgili bilgi aktarıldı 


 

Muğla orman" class="taglink" title="Orman Haberleri">Orman Bölge Müdürlüğü Basın ve İletişim Şube Müdürlüğü, Marmaris Yalancıboğaz Mevkii ve Ula’ya bağlı Kızılyaka Mahallesi’nde meydana gelen orman yangınları ile ilgili bilgi aktardı.

 

Yapılan bilgilendirmede Marmaris’te 500 hektar, Ula’da ise 1 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü kaydedildi. Öte yandan söndürme çalışmalarına destek olan kamu kurumu, kuruluşlar ve personellerine teşekkür edildi.

 

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Muğla Orman Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk alanında 21 Eylül Çarşamba günü Marmaris Yalancıboğaz Mevkii’nde öğle saatlerinde çıkan orman yangını bir gün sonra kontrol altına alınmış olup soğutma çalışmalara halen devam etmektedir. Yine önceki gün akşam saatlerinde Ula Kızılyaka Mahallesi’nde yerleşim yerlerine yakın bir noktada çıkan orman yangını büyümeden kısa sürede söndürülmüştür. Marmaris yangında 500 hektar ve Kızılyaka yangınında 1 hektar ormanlık alan zarar görmüştür.

 

Marmaris Yalancıboğaz yangınında orman teşkilatımızın kara ve hava güçlerinin yanında diğer kamu kurum ve kuruluşlardan gelen destek güçleriyle birlikte 14 uçak, 36 helikopter, 398 araç ve 1597 personel söndürme çalışmalarında görev almıştır. Soğutma çalışmalarının ardından yanan alanların tekrar yeşertilmesi için orman teşkilatımızca çalışmalara hemen başlanacaktır. Orman yangınlarıyla mücadelede aynı zamanda bir vatan savunmasıdır. Bu mücadelede özveriyle görev yapan tüm kamu, kurum, kuruluş ve personeline teşekkür ediyoruz.”

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Sağlık Müdürlüğü Yerel Seçimde Yaşlı Vatandaşları Sandığa Götürecek

Sağlık Müdürlüğü Yerel Seçimde Yaşlı Vatandaşları Sandığa Götürecek

29-03-2024 - GÜNCEL

Muğla'da Cinayet

Muğla'da Cinayet

28-03-2024 - GÜNCEL