AW-11362371499

Okul Öncesi Eğitim Seferberliği

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitimde fırsat eşitliğini artırmak ve okul öncesi eğitime erişimi yaygınlaştırmak amacıyla tüm illerde başlatılan çalışmalar, meyvelerini veriyor. Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde Muğla'da son 1 yılda 39 yeni anaokulu ve 83 yeni ana sınıfı hizmete açıldı. Ayrıca 2 yeni bağımsız anaokulu, okul öncesi eğitime kazandırılmış oldu. 

EĞİTİM - 18-12-2022 14:32 5897 kez okundu.

Okul Öncesi Eğitim Seferberliği

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himaye ve destekleriyle başlatılan Okul Öncesi Eğitim Seferberliği tüm hızıyla devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilde yapılan çalışmalarda, okul öncesi eğitime erişimde ve okul sayılarında büyük bir artış gerçekleşti. Muğla ili genelinde titizlikle yürütülen çalışmalar sonucunda, okul öncesi eğitime 39 anaokulu ve 83 yeni ana sınıfı kazandırıldı. Proje kapsamında okul öncesi eğitimin niteliğini arttırmak amacıyla öğrenci ve derslik sayısı fazla olan okulların bünyesindeki ana sınıfları, anaokuluna dönüştürüldü. Bu kapsamda 3 derslik ve üstü sınıfı bulunan 20 ana sınıfı ve öğrenci mevcudu 100 ve üstü olan 19 ana sınıfı da anaokuluna dönüştürülerek okul öncesi eğitime başladı. Yapılan bu dönüşüm sayesinde, fiziki imkânları ve donanımları arttırılan bu okullarda, okul öncesi eğitimin kalitesini ve niteliğini yükseltilmesi sağlandı.

Kapalı köy okulları, köy yaşam merkezlerine dönüştürülerek bu merkezlerde 38 yeni ana sınıfı açıldı. Böylece çağ nüfusu az kırsal mahallelerde çocukların okul öncesi eğitime erişim kolaylığı sağlandı. Milli Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk defa pilot uygulaması gerçekleştirilen okul öncesi öğrencilerin taşımalı eğitim kapsamına alınması çalışmalarında pilot köy ve mahalleler belirlenerek buralardan çocukların taşımalı eğitimle okul öncesi eğitime erişimleri sağlandı. Yine ilk defa gezici ana sınıfı öğretmeni uygulaması ile kırsal mahallelerde okul öncesi eğitimden mahrum kalan öğrencilere evlerinde eğitim verilmeye başlandı. Tüm bu çalışmalar sonunda Muğla'da 5 yaş okullaşma oranı yüzde 100'e ulaştı.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çay "Sayın Bakanımız Mahmut Özer'in de ifade ettiği gibi ülke genelinde başlatılan okul öncesine yönelik bu devasa atılımla, okul öncesinden ortaöğretime kadar tüm kademelerde eğitimde evrenselleşme sağlanmış olacak." ifadelerini kullandı.

2021-2022 eğitim öğretim yılında, okul öncesi 5 yaş grubu okullaşma oranında yüzde 100'e ulaşan ilk ilin Muğla olduğunu ifade eden İl Müdürümüz Emre Çay, bu eğitim öğretim yılında da aynı hedef doğrultusunda çalışmaların titizlikle sürdürülerek yüzde yüz hedefine ulaşma noktasında olduklarını belirtti.

Okul öncesi eğitimin çocukların sadece bilişsel becerilerini artırmadığını aynı zamanda kişiler arası beceriler, kızgınlık davranışlarını kontrol etme ve değişikliklere uyum sağlama becerileri, akran baskısı ile başa çıkma becerileri, kendini kontrol etme becerileri, sözel açıklama becerileri, sonuçları kabul etme becerileri ve dinleme becerileri gibi birçok sosyal becerilerini de artırdığını kaydeden İl Müdürümüz Emre Çay, "Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için tüm öğrencilerin öncelikle okul öncesi eğitime erişimini sağlamak gerekiyor. Okul öncesi eğitim seferberliği, ilimizde eğitimin kalitesine, okullar arası başarı farkının ve ilkokulda çocukların hazır bulunuş düzeyi farklarının azaltılmasına çok önemli katkı sağlayacak." ifadelerini kullandı.

 Milli Eğitim Bakanlığı himayelerinde Muğla Valisi Orhan Tavlı'nın destekleriyle Muğla'da okul öncesi eğitime erişim için konulan hedeflere ulaşıldığını belirten İl Müdürümüz Emre Çay "'İl genelinde hangi okullarda yeni ana sınıfları açabiliriz, hangi mahallelerimizde okul öncesi erişimde sıkıntılar var ve ne tür dönüşümler ve çözümler geliştirebiliriz?' sorularını il ve ilçe yöneticilerimiz sürekli takip ederek sahada gerekli incelemeleri yaptılar. Projeyi canı gönülden sahiplenerek çok kısa sürede çok önemli adımlar atmamızı sağladılar. Ben emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
LGS kapsamındaki Merkezi Sınav Başvuruları başladı

LGS kapsamındaki Merkezi Sınav Başvuruları başladı

18-03-2024 - EĞİTİM

Dilimizin Zenginlikleri Resim Sergisi Düzenlendi

Dilimizin Zenginlikleri Resim Sergisi Düzenlendi

15-03-2024 - EĞİTİM