AW-11362371499

Öğrenciler Sordu Yazar Cevapladı

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okuryazar Gezer Projesi kapsamında, Muğla'ya gelen Yazar Kaan Murat Yanık öğrencilerin sorularını cevapladı.

MUĞLA - 17-05-2023 11:02 2971 kez okundu.

Öğrenciler Sordu Yazar Cevapladı

Yazar Kaan Murat Yanık'ın yazmış olduğu 'Butimar' kitabı üzerine düzenlenen söyleşi programı Muğla Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleşti. Edebiyat Öğretmeni Emine Serdar'ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiye Edebiyat Öğretmeni, yazar, aynı zamanda Hamle Gazetesi köşe yazarı İsmail Zorba, çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.

Yazar Kaan Murat Yanık, üniversite yıllarında yazmaya başladığı Butimar isimli kitabı hakkında bilgiler verdi. Yazar Yanık,  "Romanımda yeni bir dünya kurdum. Romanımı hem okura bıraktım, hemde okura tuzaklar kurdum. Butimar beni edebiyat dünyasına tanıtan kitap oldu. Herkesin izler bulabileceği bir kitap. Bulunduğum yüzyılda beni çok rahatsız eden bir çok şey var. Butimar'ı yazdığımda teknoloji henüz bu kadar gelişmemişti. İletişim açısından teknoloji yeterince ilerledi. Bence tuşlu telefonlarda kalmalıydık." dedi.

Kitabında zaman yolculuğunu anlatan Yazar Yanık, kendisininde geçmiş zamanda yaşamayı istediğini söyledi. Yazar Yanık konuşmasında şunları söyledi: "Zihnimiz gereksiz gürültüler ile bulanıyor. Bu yüzden geçmişte yaşamayı çok isterdim. 2000'li yıllardan kaçma isteğim var. Teknolojiden uzak insanların yüzyüze bakabildiği bir zamanda yaşamak isterdim. Başkalarının hayatını merak eden bir insan roman okumalı."

Yazar Yanık'ın kitabı Butimar'ı okuyan öğrenciler, yazara kitapla ilgili sorular sordu. Program Yanık'ın, soruları cevaplaması üzerine sona erdi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Muğla dahil 33 ilde KDV’siz arsa satışı

Muğla dahil 33 ilde KDV’siz arsa satışı

22-04-2024 - MUĞLA

Muğla’da 3. Acil Tıp Sempozyumu Düzenlendi

Muğla’da 3. Acil Tıp Sempozyumu Düzenlendi

22-04-2024 - MUĞLA