Muğla’da Üreticiye Büyük Destek: Tarım ve Hayvancılığa Milyonluk Katkı

MUĞLA - 07-04-2026 09:46 1153 kez okundu.

Muğla’da Üreticiye Büyük Destek: Tarım ve Hayvancılığa Milyonluk Katkı

Muğla’da tarım ve hayvancılığın güçlendirilmesine yönelik destekler aralıksız sürdürülüyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında üreticilere önemli katkılar sağlandı.

2024-2026 yılları arasında 269 bin zeytin ve ceviz fidanı ile 1.500 narenciye fidanı dağıtılırken, 1.500 üreticiye toplam 330 ton yem bitkisi desteği verildi. Tritikale, arpa ve yulaf tohumlarıyla 13 bin 200 dekarlık alanda üretimin artırılması hedeflendi.

Bilimsel üretim için laboratuvar analizleri ve Yerel Tohum Merkezi çalışmaları sürerken, su kaynaklarının verimli kullanımı amacıyla 379 bin metre sulama kanalının temizlik ve bakımı gerçekleştirildi.

Ahmet Aras, Muğla’nın tarımsal zenginliğine dikkat çekerek üreticilerin her zaman yanında olduklarını vurguladı. Aras, “Çam balı, zeytinyağı ve susam gibi değerlerimizle öne çıkan Muğla’da, üreticimizin emeğinin karşılığını alması için desteklerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Hayvancılık alanında ise 5 bin büyükbaş hayvana aşı desteği sağlanırken, alabalık yetiştiricilerine 11 ton yem, 18 bin mineral blok ve süt soğutma tankı desteği verildi. Ayrıca sel ve don olaylarından etkilenen üreticiler için de destek sürecinin başlatıldığı bildirildi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İçmeler Atatürk Caddesi'nde 77 Milyon TL'lik Yol Yatırımı Tamamlandı

İçmeler Atatürk Caddesi'nde 77 Milyon TL'lik Yol Yatırımı Tamamlandı

16-07-2026 - MUĞLA

AK Parti Muğla İl Başkanı Cengizhan Güngör, Marmaris'teki 15 Temmuz Anma Programına Katıldı

AK Parti Muğla İl Başkanı Cengizhan Güngör, Marmaris'teki 15 Temmuz Anma Programına Katıldı

16-07-2026 - MUĞLA