AW-11362371499

MUĞLA’DA TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ TANITIMI DEVAM EDİYOR

EĞİTİM - 17-05-2024 15:49 733 kez okundu.

MUĞLA’DA TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ TANITIMI DEVAM EDİYOR


Millî Eğitim Bakanlığınca 2024-2025 eğitim öğretim yılında uygulanacak olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin tanıtımları, Muğla’da devam ediyor. Geçtiğimiz hafta, İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay başkanlığında, 13 ilçenin müdürlerine tanıtılan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, bu hafta da Menteşe’deki okul ve kurum müdürlerine tanıtıldı.
Menteşe Halk Eğitimi Merkezinde düzenlenen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli tanıtım toplantısına, İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, İlçe Millî Eğitim Müdürü İdris Kömürcü ve Menteşe’deki tüm okul ve kurum müdürleri katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantı, İlçe Müdürü İdris Kömürcü’nün konuşmasıyla devam etti. Ardından İl Millî Eğitim AR-GE Koordinatörü Enver Tufaner tarafından Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin ana başlıklar altında tanıtım sunumu yapıldı. Sunum sonrası İl Müdürü Emre Çay, okul müdürlerine hitap etti.
Eğitim sistemine köklü bir değişiklik getirecek olan Maarif Modeli’nin okul idarecileri ve öğretmenler tarafından doğru şekilde anlaşılıp benimsenmesinin önemine değinen İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay “Bakanlığımız tarafından büyük bir birikim ve emekle hazırlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin içimize sinmesi, aklımıza yatması çok önemli. Öğretmenlerimizin aklında, gönlünde yer etmeyen hiçbir model, dünyanın en iyi projesi de olsa, en iyi müfredatı da olsa başarıya ulaşamaz. Bu modelin kalitesi, öğretmenlerimizin bu işe sahip çıkıp güzel bir şekilde uygulayıp öğrencinin yüreğine, beynine, ruhuna ulaştırması ile artar. Dolayısıyla okul liderleri olarak en başta sizlerin bu modeli bilmesi açısından bu bilgilendirme toplantısını tertip ettik. Sizlerin liderliğinde, kıymetli öğretmenlerimizin emek ve gayretleriyle, 21. yüzyılın ihtiyaçlarına, küresel rekabet ortamına ve Türkiye'nin vizyonuna uygun; kadim değerlerimizi hayatına yansıtan erdemli bireyler yetiştireceğiz.” ifadelerini kullandı.
Hızla değişen dünyada, eğitim anlayışının da değiştiğini belirten İl Müdürü Emre Çay “Bilgi çağındayız ve artık bilgiye ulaşmak çok kolay. Herkes her şeyi biliyor. Neyin yanlış olduğunu, neyin doğru olduğunu çok iyi biliyoruz; ama bilgiyi, eyleme dönüştürebilen bir toplum inşa etmemiz gerekiyor. Öğrencilerimizi, sadece bilgiyle donatmakla geleceğe hazırlayamayız. Son dönemde pandemi ile beraber adeta kırılmaların yaşandığı bu çağda, revize etmek, yenilemek, değiştirmek hepimiz açısından makul ve mantıklı olan bir durum. Beceri odaklı ve bütüncül eğitim yaklaşımını içeren Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, bu noktada önem teşkil ediyor. Öğrencilerimizi zihinsel, sosyal, duygusal, duyuşsal, fiziksel ve ahlaki açıdan bir bütün olarak gören bütüncül eğitim yaklaşımıyla, geleceğe daha güçlü şekilde hazırlayacağız.” dedi.
Okul müdürlerinin görüş ve önerilerinin alınmasının ardından iyi dilek ve temennilerle toplantı sona erdi. İl Müdürü Emre Çay, toplantı sonrasında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programı Eğitici Eğitimi Kursu’na katılacak olan öğretmenlerle zoom üzerinden bir araya geldi. 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
LGS ve YKS öğrencilerine çok önemli uyarılar!

LGS ve YKS öğrencilerine çok önemli uyarılar!

29-05-2024 - EĞİTİM

İL MÜDÜRÜ EMRE ÇAY MESLEKTAŞLARIYLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

İL MÜDÜRÜ EMRE ÇAY MESLEKTAŞLARIYLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

27-05-2024 - EĞİTİM