AW-11362371499

Muğla’da sendika ve Kızılay’dan depremzedeler için yardım kampanyası

DEPREM BÖLGESİ - 15-02-2023 18:56 2485 kez okundu.

 Muğla’da sendika ve Kızılay’dan depremzedeler için yardım kampanyası




Muğla’da sendika ve Kızılay’dan depremzedeler için yardım kampanyası

Muğla’da, ortak kampanya ile iki tır yardım malzemesini deprem bölgesine ulaştıran Memur-Sen Muğla İl Başkanlığı ve Türk Kızılay Menteşe Şubesi, gelen depremzedeler için de bir kamyon yardım malzemesi topladı. 
Memur Sendikaları Konfederasyonuna bağlı sendikalar ve Türk Kızılay Menteşe Şubesi’nce, “Asrın Felaketi” olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen vatandaşlara yardım ulaştırmak için ortak çalışma yürütülüyor. 
Ortak kampanya ile toplanan iki tır yardım malzemesi deprem bölgesine ulaştırıldı.
Menteşe ilçesinde evlere yerleştirilen depremzedeler için de harekete geçen sendika ve Kızılay üyeleri, gıda, hijyen ve giysiden oluşan bir kamyon yardım malzemesi topladı. 
Memur-Sen Muğla İl Başkanı Adem Köseoğlu, Türk Kızılay ve Memur-Sen Konfederasyonu genel merkezlerinin koordinasyonunda ortaklaşa düzenlenen kampanya dahilinde iki tır insani malzemeyi deprem bölgesine gönderdiklerini söyledi.
Tırlarda battaniye, yorgan, gıda ve hijyen malzemeleri ile ısıtıcıların yer aldığı malzemelerin bulunduğunu belirten Köseoğlu, deprem bölgesinden Muğla’ya gelen depremzedelere yardım etmek amacıyla topladıkları bir kamyon malzemeyi de Türk Kızılay Menteşe Şubesine teslim ettiklerini dile getirdi.
Köseoğlu, nakit olarak topladıkları bağış ile de Valilik ve AFAD tarafından belirlenen ihtiyaçları, yönlendirilecekleri bölgelere göndereceklerini ifade etti.
Türk Kızılay Menteşe Şube Başkanı Kenan Gürbüz de Memur-Sen ile ortaklaşa başlattıkları yardım kampanyası kapsamında, iki tırın deprem bölgesine gönderildiğini, bölgeden de Muğla’ya çok sayıda afetzedenin geldiğini anlattı.
Gürbüz, Valilik koordinasyonunda şube olarak ilçedeki evlere yerleşen depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarına dikkati çekerek, “Memur-Sen talebimiz üzere bir kamyon yardım malzemesini bize teslim etti. Bizler de Valilik ve Menteşe Kaymakamlığından gelen ihtiyaç listesi doğrultusunda depremzedelere ulaştıracağız. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Allah bir kez daha bu acıyı bu millete yaşatmasın.” dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Son dakika... AFAD duyurdu: Adıyaman ve Malatya'da peş peşe depremler

Son dakika... AFAD duyurdu: Adıyaman ve Malatya'da peş peşe depremler

19-03-2024 - DEPREM BÖLGESİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Açıklama

08-02-2024 - DEPREM BÖLGESİ