Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Yatağan Millet Bahçesi’nde düzenlenen iftar programında gençlerle bir araya geldi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen programa çok sayıda genç ve davetli katıldı.
Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen programda konuşan Vali Akbıyık, Ramazan’ın birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını güçlendiren müstesna bir zaman dilimi olduğunu ifade ederek toplumun tüm kesimleriyle ve özellikle gençlerle aynı sofrayı paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Muğla’nın doğal güzellikleri, kültürü ve genç nüfusuyla öne çıkan bir şehir olduğunu vurgulayan Vali Akbıyık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde ilan edilen Aile Yılı’ndan ilhamla 2026 yılını Muğla’da Gençlik Yılı olarak değerlendirdiklerini belirtti. Gençlerin geleceğin teminatı olduğunu ifade eden Akbıyık, milli ve manevi değerlerle yetişmiş bir gençliğin ülkenin en büyük gücü olacağını söyledi.
Gençlere kitap okumanın ve araştırmanın önemini hatırlatan Vali Akbıyık, hayata geçirilen “Bir Kitap Bir İnsan” projesiyle gençlerin kitapla olan bağını güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade ederek ekran bağımlılığından uzak durarak kendilerini geliştirmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu.
Programda gençler ve çocuklarla yakından ilgilenen Vali Akbıyık, iftarın ardından çeşitli hediyeler dağıtarak Ramazan sevincini paylaştı. İftar organizasyonunda görev alan Şehit Engin Yalçın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini de tebrik eden Akbıyık, program sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.















