Muğla’da 2026 yılının “Gençlik Yılı” ilan edilmesinin ardından başlatılan projeler kapsamında önemli bir adım daha atıldı. Muğla Valiliği hizmet binasında Sigara Bırakma Polikliniği hizmet vermeye başladı.
Vali Dr. İdris Akbıyık, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen Arınma Projesi kapsamında açılan poliklinikte incelemelerde bulundu. İnceleme sonrası açıklama yapan Vali Akbıyık, gençlere daha sağlıklı bir gelecek bırakmak amacıyla bağımlılıklarla mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı.
Vali Akbıyık, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan tütün mamulleriyle mücadele ve sigara bırakma ekibinin çalışmalarına başladığını belirterek, “Geleceğimiz olan gençlerimize iyi örnek olabilmek adına bu mücadeleyi önemsiyoruz” dedi.
Geçtiğimiz yıl il genelinde 400 bin vatandaşa eğitim verildiğini, 4 bin kişiye ise sigarayı bırakma sürecinde destek sağlandığını ifade eden Akbıyık, bağımlılıkla mücadelenin sadece sigarayla sınırlı olmadığını söyledi. Teknoloji, madde, alkol ve tütün bağımlılığının toplumu tehdit ettiğini belirten Akbıyık, devletin ilgili kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerle birlikte bu alanda yoğun bir çalışma yürüttüğünü dile getirdi.
Sigarayı bırakmayı başaran vatandaşları ve destek sağlayan sağlık çalışanlarını tebrik eden Vali Akbıyık, 2026 yılının Muğla’da “arınmanın ve gençliğin yılı” olması için projelerin artarak süreceğini ifade etti.















