AW-11362371499

Milas’ta Hacı Adayları İçin "Hacca Hazırlık Kursları" Yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 yılı Hac Organizasyonu veya A Grubu Seyahat Acentaları ile hac vazifesini yerine getirmek üzere Milas’ dan kutsal topraklara gidecek Hacı adayları için seminerler (Hac Hazırlık kursu) yapıldı.

MİLAS - 22-05-2023 16:35 1927 kez okundu.

Milas’ta Hacı Adayları İçin

Milas İlçe Müftülüğünce Müftülük konferans salonunda düzenlenen Seminerlere, İlçe Müftüsü Yusuf YAŞAR, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Mustafa ÖNALIR, İlçe Vaizi Salih Rifat ŞEN, İlçe Vaizi Sultan YAŞAR, Din Görevlileri Veli BUDAK, Fatih HÜGÜT ile hacı adayları katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İlçe Müftüsü Yusuf YAŞAR ,hacca gidecek vatandaşların haclarının kabul olması temennisinde bulundu ve Türkiye'ye tanınan 83 Bin 430 kontenjandan 42 Hacının bu yıl Milas'dan kutsal topraklara gideceğini ifade etti.

Daha sonra İlçe Müftüsü Yusuf YAŞAR ve görevliler tarafından Hacı adaylarına, slaytlar eşliğinde hac yolculuğundan önce maddi ve manevi hazırlık ve bir arada yaşama bilinci, ibadet bilinci hac ve Umre Menasiki, Haccın Hikmeti ve Hac’daki sembollerin anlamı, Hz. Peygamber (s.a.s.) Mescid-i Nebevi ve Medine, kadınlara özgü konular, temel sağlık bilgileri ve genel konularda bilgiler verildi.

Seminer sırasında bazı hacı adayların duygulandığı görüldü. Seminere iştirak eden hacı adayları, yapılan seminerden çok memnun olduklarını dile getirip, Diyanet İşleri Başkanlığı’na ve Milas İlçe Müftülüğü’ ne teşekkür ettiler.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Milas Belediyesi, 23 Nisan’da Çocukları Havuzla Buluşturacak

Milas Belediyesi, 23 Nisan’da Çocukları Havuzla Buluşturacak

18-04-2024 - MİLAS

Milas'ta Orman Yangını

Milas'ta Orman Yangını

18-04-2024 - MİLAS