AW-11362371499

Milas Yağlı Zeytini AB'den Coğrafi İşaret Alıyor

Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye'nin ilk ve tek zeytinyağı olarak Milas Zeytinyağına aldığı AB coğrafi işaretinin ardından şimdi de yöreye özgü sofralık bir ürün olan Milas Yağlı Zeytinine AB'den coğrafi işaret alıyor.

MİLAS - 17-05-2023 11:34 1760 kez okundu.

Milas Yağlı Zeytini AB'den Coğrafi İşaret Alıyor

MİTSO'nun başvurusu üzerine gerekli incelememeleri yapan AB komisonu Milas Yağlı Zeytininin AB coğrafi işareti başvurusunu AB'nin Resmi Gazetesinde yayınladı. Eğer üç ay içinde bir itiraz gelmez ise Milas Yağlı Zeytini de AB coğrafi işareti alacak.

​Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) 2020 yılında, adeta bir imkansızı başararak Milas Zeytinyağına Avrupa Birliğinden coğrafi işaret almayı başarmıştı. MİTSO şimdi de sofralık bir ürün olan Milas Yağlı Zeytinine AB coğrafi işareti alıyor. MİTSO'nun 4 Ağustos 2020 tarihinde AB'ye yaptığı başvuru üzerine Milas Yağlı Zeytini coğrafi işaret başvuru dosyasını inceleyen AB'nin ilgili komisyonu, Milas Yağlı Zeytininin coğrafi işaret tescilinin ilanını 16 Mayıs 2023 tarihli Avrupa Birliği Resmi Gazetesinde yayınladı. Avrupa Birliği Resmi Gazetesindeki ilanda, Avrupa Parlamentosu ve Konsey Tüzüğü gereğince söz konusu ilanın yayınından itibaren üç ay içinde itiraz hakkının bulunduğu belirtildi. Eğer bu süre içinde herhangi bir itiraz gelmez ise Milas Zeytinyağından sonra Milas Yağlı Zeytini de AB'den coğrafi işaret tescili almış olacak.

​MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas Yağlı Zeytinine AB coğrafi işaretinin AB'nin resmi gazetesinde ilana çıkmış olmasının hem MİTSO adına, hem Milaslı üreticiler adına, hem de Türkiye adına gurur verici bir gelişme olduğunu belirterek "Sevinçliyiz, gururluyuz. Türkiye'nin ilk ve tek zeytinyağı olarak Milas Zeytinyağına AB coğrafi işareti almayı başarmıştık. Şimdi de Yağlı Zeytinimiz AB coğrafi işareti alıyor. Önümüzde sadece üç aylık bir askı süreci var. Bu süreçte bir itiraz gelmez ise Yağlı Zeytinimiz de AB coğrafi işareti almış olacak. Şimdiden tüm üreticilerimiz için, Milaslılar için ve ülkemiz için hayırlı olsun" diye konuştu

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Adaylar Atışmaya Başladı

Adaylar Atışmaya Başladı

26-03-2024 - MİLAS

Adaylar Atışmaya Başladı

Adaylar Atışmaya Başladı

26-03-2024 - MİLAS