AW-11362371499

MENTEŞE VE ODUNPAZARI ARASINDA “KARDEŞ ŞEHİR” PROTOKOLÜ İMZALANDI

Menteşe Belediyesi ile Odunpazarı Belediyesi arasında imzalanan protokol ile “kardeş şehir” oldu. “Kardeş Şehir” protokolü Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ile Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt arasında Menteşe Belediyesi başkanlık binasında düzenlenen törenle imzalandı.

MENTEŞE - 26-12-2022 18:43 12683 kez okundu.

MENTEŞE VE ODUNPAZARI ARASINDA “KARDEŞ ŞEHİR” PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

 
Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş “Kardeş Şehir” protokol imza töreninde yaptığı konuşmasında Cumhuriyetin ikinci yüzyılında iki belediye arasında önemli çalışmalara imza atacaklarını belirtti. Başkan Gümüş protokol imza töreninde şu ifadelere yer verdi: “Kazım Kurt Başkanıma ve beraberindeki heyete Menteşemize hoş geldiniz diyorum. Menteşe Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi ile kardeş şehir olması noktasında bir adım attık.  Geçtiğimiz eylül ayındaki meclis toplantısında tüm meclis üyelerimizin oy birliği ile Odunpazarı Belediyesi ile kardeş şehir olma kararını aldık. Tarih ve kültür kenti olarak kentsel sit alanındaki Tarihi Muğla evleri, Rum evleri günümüze kadar Türkiye’nin en iyi korunan yapıları oldu. Halen bu evlerimizde yaşam devam ediyor. Odunpazarı bu anlamda bize çok yakın bir kent. Odunpazarı ve Menteşe tarihsel mirasını ve geçmişini koruyan, geleceğini de geçmişin tarihsel yüküyle hazırlayan iki Büyükşehrin merkez ilçesi. Her iki ilçemizde eski kent dokusunda yer alan tarihi evleriyle, sokakları ve caddeleriyle ünlü. Eskişehir’de artık bir kardeş şehrimiz var. Bundan sonra ikili ilişkilerimizi geliştireceğiz. Önümüzdeki günlerde yeni bir yıla giriyoruz. 2023 yılı bizim için çok önemli. Ata’mızın bizlere armağan ettiği Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında çok önemli çalışmalar yapacağız. Bu çalışmalarımızda kardeş şehir Odunpazarı Belediyesi de olacak. Güzel projelere imza atacağız. Muğla ve Eskişehir kültür kenti noktasında iki önemli şehir. Muğla Büyükşehir Belediyemizin destekleri ile Menteşe’de çok özel çalışmalar yapmaktayız. Kardeş Şehir protokolü ile kültür kenti Menteşemizi daha üst noktaya taşıyacağız. Kazım Kurt Başkanıma teşekkür ediyorum. Odunpazarı Belediyesi ile sıradan bir kardeş kent değil, güzel projeler üreten geleceğimize katkı sağlayan bir kardeş kent olacağımıza inanıyorum.”
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Odunpazarı Belediyesi olarak Menteşe Belediyesi ile kardeş şehir olmaktan onur ve kıvanç duyduklarını belirterek, “Umarım ve dilerim bu iş birliği düzeyini geliştirerek birlikte iş üretiriz. Kardeş şehir sadece turizm ziyaretlerinden ibaret olmaz ortak iş yapma, üretme kültürünü geliştirebilirsek çok daha yararlı sonuçlar elde edebiliriz. Başkanımın da belirttiği gibi tarihi dokusu itibariyle iki kentin ortak noktaları var. Odunpazarı restorasyon konusunda iddialı bir ilçe. Bu noktada Menteşe ile iyi işler yapacağımıza inanıyorum. Esas hedefimiz Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına bir hafta kala imzaladığımız bu anlaşma ile ortak hedeflerimiz doğrultusunda çalışmak olmalı. Hayırlı olmasını diliyorum. Menteşe’nin Anadolu’nun ortasında bir kardeşi var. Muğla halkını Menteşe halkını Eskişehir’e Odunpazar’ına bekliyoruz.” dedi.
Konuşmaların ardından her iki belediye başkanı kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesi, ortak çalışma yürütülmesi için Kardeş Kent protokolünü imzaladı. İmza törenine her iki belediyenin belediye başkan yardımcıları ve meclis üyelerinden oluşan heyetler katıldı. Başkanlık makamında düzenlenen imza töreni sonrasında Kentsel Sit Alanında bulunan kültür rotaları ziyaret edildi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Latmos ve Herakleia kazı sponsorluğu yenilendi

Latmos ve Herakleia kazı sponsorluğu yenilendi

16-03-2024 - MENTEŞE

MENTEŞE’DE (İRAP) PROJESİ KAPSAMINDA YAPI STOĞU ÇALIŞMALARI BAŞLADI

MENTEŞE’DE (İRAP) PROJESİ KAPSAMINDA YAPI STOĞU ÇALIŞMALARI BAŞLADI

07-03-2024 - MENTEŞE