AW-11362371499

Kütüphane Haftası Kutlanıyor

Her sene 27 Mart-1 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası nedeniyle Muğla’da düzenlenen programda en çok kitap okuyan okuyuculara ödül verildi. Bu sene 59.su kutlanan Kütüphane Haftası etkinliğinde, Ayten Taşpınar-Ayşen Atalan Sözbilir ve İlhan Sözbilir Karma resim sergisi açıldı.

EĞİTİM - 28-03-2023 12:58 3866 kez okundu.

Kütüphane Haftası Kutlanıyor

27 Mart-1 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Mustafa Pabuçcuoğlu Konferans Salonu’nda bir dizi etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Toprak, Milli Eğitim İl Müdürü Emre Çay, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdür İdris Kömürcü, Hoca Mustafa Efendi İl Halk Kütüphanesi Müdürü Pınar Dengiz, AK Parti Muğla milletvekili aday adayı Elvan Göçer, kütüphane çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Hoca Mustafa Efendi İl Halk Kütüphanesi Müdürü Pınar Dengiz günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaparak, yapılan çalışmaları sunumla anlattı.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dilerek sözlerine başlayan Müdür Dengiz, okumanın önemine değindi.

Dengiz, “Kütüphane, kitap ve okumak. Bu 3 kavram hep yan yana anılır. Yaşamamızda temel nokta okumaktır. Okumak bazen yaşadığın şehri bazen dünyayı bazen geçmişi bazen de bugünü keşfetmektir. Okumak hayatı sevmektir, okumak hayattır. Bizler, kütüphanemizin örnek bir halk kütüphanesine dönüştürebilmek için çaba sarf ediyoruz. Diğer halk kütüphanesinin çalışmalarını takip ediyoruz, projeler üretiyoruz. Hedefimiz; nitelikli, hayata tutunan, hayatınıza dokunan, yaşamımızın vazgeçilmek mekânı olarak gördüğünüz, yaşayan bir halk kütüphanesi olmaktır. Kütüphanemizin kapımızı herkese açıktır” diyerek, vatandaşları kitap okumaya davet etti.

Konuşmanın ardından Nazmi Zehra İyibilir Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan “Kütüphaneler” konulu oratoryo sergilendi ve kanun dinletisi yapıldı.

Daha sonra en çok kitap okuyan okuyuculara kategorilerine göre protokol tarafından ödül verildi.

Ödül töreninin ardından Hoca Mustafa Efendi İl Halk Kütüphanesi’nde Ayten Taşpınar-Ayşen Atalan Sözbilir ve İlhan Sözbilir Karma resim sergisi açıldı. Sergi 1 Nisan Cumartesi gününe kadar açık kalacak.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
LGS kapsamındaki Merkezi Sınav Başvuruları başladı

LGS kapsamındaki Merkezi Sınav Başvuruları başladı

18-03-2024 - EĞİTİM

Dilimizin Zenginlikleri Resim Sergisi Düzenlendi

Dilimizin Zenginlikleri Resim Sergisi Düzenlendi

15-03-2024 - EĞİTİM