AW-11362371499

Kültür Balıkçıları Milas’ta Kıyı Temizliği Yapacak

Muğla Kültür Balıkçıları Derneği üretim yaptığı alanlarda ve bu alanlara bakan sahil şeridinde sosyal sorumluluk projesi çalışmalarını sürdürüyor.

MİLAS - 30-05-2023 12:57 2300 kez okundu.

Kültür Balıkçıları Milas’ta Kıyı Temizliği Yapacak

5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Muğla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Muğla Kültür Balıkçıları Derneği, S.S. Güllük Boğaziçi Yolcu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ve AK-YA Deniz Ürünleri Üretim Taşımacılık San. Tic. Ltd. Şti arasında Milas ilçesi Güllük mevkii deniz sınırları içinde yer alan Salih Adası’nda deniz dibi temizliği ve kıyı temizlik çalışmalarına yönelik protokol imzalandı.

Muğla Kültür Balıkçıları Derneği üretim yaptığı alanlarda bu alanlara bakan sahil şeridinde sosyal sorumluluk projesi çalışmaları sürdürüyor. Yürütmeye çalıştığı projelerde Muğla içerisinde yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürlüklerini, kooperatifleri, dernekleri ve üretici birliklerini dahil ederek ortak bir protokolle bölge yararına çalışmalar yapmaya gayret gösteren Muğla Kültür Balıkçıları Derneği 2020 yılında Tarım Orman İl Müdürlüğü ile karşılıklı iş birliği ve ortak anlayışı teşvik etmek, geliştirmek amacıyla eğitsel işbirliğinde bulunmak üzere mutabakata varılarak imzalanan Protokol kapsamında halen ortak çalışmalarını devam ettiriyor.

5 Haziran Dünya Çevre Günü için Muğla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Güllük Liman Başkanlığı’na bağlı deniz sınırları içerisinde yer alan Salih adası güney kıyısında bulunan koylar içerisinde dalgıçlar yardımıyla deniz dibi temizliği ve gönüllülerce kıyı temizliği yapma konusunda anlaşmaya varıldı.

Anlaşma gereği imzalan protokole Muğla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, S.S.Güllük Boğaziçi Yolcu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, AK-Ya Deniz Ürünleri Üretim Taş.San.ve Tic. Ltd.Şti. ve Muğla Kültür balıkçıları Derneği İmza attı.

Güllük Liman Başkanlığı kontrolünde 5 Haziran 2023 Pazartesi günü saat 10:00 da başlayacak olan Deniz temizliği kampanyası gün boyu kıyıdan ve su altından devam edecek.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Adaylar Atışmaya Başladı

Adaylar Atışmaya Başladı

26-03-2024 - MİLAS

Adaylar Atışmaya Başladı

Adaylar Atışmaya Başladı

26-03-2024 - MİLAS