AW-11362371499

Küçük Çocuklar Yardım Kampanyasının Sembolü Oldu

DEPREM BÖLGESİ - 16-02-2023 14:30 2154 kez okundu.

Küçük Çocuklar Yardım Kampanyasının Sembolü Oldu

 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlatılan yardım seferberliği ülke genelinde 7’den 70’e çığ gibi büyürken Büyük Birlik Partisi’nin başlattığı yardım kampanyasına katılan küçük çocuklar, takdir toplayan davranışlarıyla yardım faaliyetlerinin sembolü oldu.

 

Büyük Birlik Partisi Kurumsal İletişim ve Medya Birimi’nden verilen bilgiye göre, Kahramanmaraş merkezli 9 saat arayla gerçekleşen iki deprem 10 şehirde büyük kayıplara yol açarken, ülke genelinde son yılların en büyük yardım seferberliğinin de örneğini oluşturdu.

 

Deprem bölgesinde halen arama kurtarma çalışmaları gece-gündüz devam ederken, kabine üyeleri, milletvekilleri, sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlar yaraları sarmak için yardım kampanyaları başlatarak afetzedelerin yardımına koştu.

 

Büyük Birlik Partisi de afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ülke genelinde ayni ve nakdi yardım kampanyası başlattı. Genel merkez, il ve ilçe teşkilatlarında toplanan yardımlar, TIR’larla bölgeye gönderilirken nakdi yardımlar ise AFAD üzerinden ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

 

Kampanyaya partili partisiz 7’den 70’e tüm vatandaşlar katkı sunmaya çalışırken özellikle küçük çocukların harçlıklarıyla depremzedelerin yanında yer alması yardım kampanyasının sembolü haline geldi. BBP Erzurum İl Başkanlığı’nın yardım toplama çalışmaları sırasında Ravzanur Çağıl isimli küçük bir kızın montunu ve cebinde gönderdiği 25 TL ile “Çok geçmiş olsun, çok üzüldüm, elimde bu kadar para vardı. Ben Erzurum’dan Ravzanur Çağıl” şeklinde el yazısıyla yazdığı not görevlileri duygulandırırken, bu kez Denizli’den küçük bir çocuktan gelen bir mektup gurur ve gözyaşlarına neden oldu.

 

Denizli’den 2. Sınıf öğrencisi Gökçe Arslan isimli küçük çocuğun kumbarasındaki harçlığını depremzede kardeşleri için yardım kampanyasına göndermesi büyük takdir topladı. Gökçe Arslan’ın, “Ben Denizli’den Gökçe Arslan. 2. sınıf öğrencisiyim. Depremde zarar gören arkadaşlarım için kumbaramdaki harçlıklarımı gönderiyorum. Sizin için çok üzüldüm, dualarım sizinle… İnşallah çok iyi olursunuz, hep mutlu olun” şeklindeki notuyla gönderdiği 1.100 TL görevliler tarafından teslim alınarak kampanyaya kaydedildi.

 

Konuyla ilgili görüşlerine yer verilen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, “Devletimiz ve milletimiz bütün gücünü seferber etmiş durumda. Devlet-millet elele bu zorluğu aşacağız. Bu zorlukları da inşallah yardımlaşarak dayanışma içerisinde yeneceğiz. Biz de Genel Merkezimiz, il ve ilçe teşkilatlarımızda depremin yaralarını sarmak için ayni ve nakdi yardım kampanyası başlattık. Yardım toplama çalışmaları sırasında Erzurum’dan Ravzanur Çağıl isimli yavrumuzun montunu göndermesi ve cebine iliştirdiği not hepimizi çok duygulandırmıştı. Bu kez Denizli’den Gökçe Arslan isimli küçük bir evladımızın davranışı, depremzede kardeşlerinin acılarını paylaşması hepimizi hem gururlandırdı hem de gözlerimizi yaşarttı. Vatanına milletine bu hayırlı evlatları yetiştiren ve bu bilinci yavrularımıza aşılayan kıymetli anne-babalara şükranlarımı sunuyorum” dedi. (Millet Haber Ajansı)


 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Son dakika... AFAD duyurdu: Adıyaman ve Malatya'da peş peşe depremler

Son dakika... AFAD duyurdu: Adıyaman ve Malatya'da peş peşe depremler

19-03-2024 - DEPREM BÖLGESİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Açıklama

08-02-2024 - DEPREM BÖLGESİ