AW-11362371499

Kızılay’ın Afet Bölgelerindeki Yardım Çalışmaları

KIZILAY - 27-02-2023 21:18 3333 kez okundu.

Kızılay’ın Afet Bölgelerindeki Yardım Çalışmaları

 

 

Kızılay, depremden etkilenen 10 ilde farklı noktalara yerleştirdiği aşevleri, mobil mutfakları ve ikram araçlarıyla her an depremzedelerin yardımına koşuyor.  Kızılay, deprem bölgelerinde 6 bine yakın profesyonel ve gönüllüsü ile yaraları sarmaya çalışıyor. 

 

Kızılay,  koordine ettiği Afet Beslenme Grubunda yer alan kurum, kuruluş ve derneklerin kapasiteleri ile birlikte bölgede afetin 22. gününde;  

 

5 aşevi, 

86 ikram aracı,  

370 mobil mutfak,  

47 mobil fırın,  

22 sahra mutfak, 

ile görev yapmaktadır. 

 

Yaklaşık 86 milyon beslenme desteği 

 

Kızılay, afet bölgesinde bulunan aşevleri ve mobil beslenme araçlarından günde 3 öğün olmak üzere 85.710.501 kişilik beslenme desteği sağladı.  

 

Kızılay deprem bölgesine 54 binden fazla çadır sevk etti 

 

Depremin ilk anından itibaren Kızılay AFAD’a 54.070 adet çadır teslim etmiştir.  

 

2073 köye yardım ulaştırıyoruz 

 

Binlerce personel ve gönüllüsü ile afet bölgesinde hizmet veren Kızılay, depremin 22. günü itibariyle kendisine bildirilen ve yıkıntı nedeniyle ihtiyaç sahibi olduğu belirtilen 2073 köye yardım malzemesi ulaştırdı. Kızılay, ihtiyaç sahibi vatandaşlara aile mutfak seti, battaniye, gıda kolisi, hijyen seti, ısıtıcı, yatak, kömür, odun, soba, dayanıklı gıda maddeleri ve kıyafet yardımlarını taşıyor.  

 

10 sosyal market bölgede hizmet veriyor  

 

Kızılay, yaptığı birçok yardımın yanında deprem bölgesinde afetzedelerin gıda ve hijyen malzemesi gibi günlük ihtiyaçlarını karşılaması için sosyal market seferberliği başlattı. Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye’de 10 sosyal market faaliyete geçerken bu marketlerden 53.044 afetzede yararlanıp ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşıladı.   

 

6 mobil sağlık aracı hizmet veriyor 

Kızılay ekipleri mobil sağlık araçlarıyla da hastaneye ulaşma imkanı bulamayan afetzedeler için yardım sağlıyor. Gaziantep, Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Malatya olmak üzere 6 ilde hizmet veren 6 mobil sağlık aracı sağlık müdürlükleri ile koordineli çalışarak afetzedelere sağlık hizmet sunuyor. İçerisinde iki hekim, bir hemşire 1 psikolog bulunan ve muayene, kan tahlilleri, röntgen, EKG, solunum fonksiyon testi yapılabilen mobil sağlık araçları 2515 kişiye sağlık hizmeti verdi. Bu süreçte 3.451 kutu ilaç ücretsiz olarak dağıtıldı.  

 

Yaklaşık 37 bin kişiye psikososyal destek  

 

Kızılay’ın 270 psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarının desteği ile afet bölgesinde psikososyal destek veriliyor. Afetzedelerin, depremin meydan getirdiği travmaları atlatmasına yardımcı olan Kızılaycılar bugüne kadar 36.555 kişiye psikososyal destek hizmeti verdi.  

 

Afet bölgesinden tahliye edilen afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılıyor  

 

Kızılay, depremden etkilenen ve farklı illere tahliye edilen afetzedeler içinde seferber oldu.  71 ildeki afetzedelere yardım eli uzatmak için; giyim, battaniye, mutfak malzemesi, yatak, kuru gıda, hijyen malzemesi, temizlik malzemesi, gıda kolisi, sağlık malzemesinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 2,503.289 milyon yardım malzemesi dağıttı.  

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kızılay'dan Anlamlı Etkinlik

Kızılay'dan Anlamlı Etkinlik

09-02-2024 - KIZILAY

Kızılay Kadın Gönüllüleri’nden “Candan Bağlıyız” Kampanyasına Destek

Kızılay Kadın Gönüllüleri’nden “Candan Bağlıyız” Kampanyasına Destek

28-01-2024 - KIZILAY