AW-11362371499

KIZILAY’IN AFET BÖLGELERİNDEKİ YARDIM ÇALIŞMALARI

DEPREM BÖLGESİ - 21-02-2023 17:46 2643 kez okundu.

KIZILAY’IN AFET BÖLGELERİNDEKİ YARDIM ÇALIŞMALARI

 

 

Kızılay, depremin en fazla etkilediği 10 ilde afetzedelerin beslenme ihtiyacını gidermek için başlattığı çalışmaları sürdürüyor. Beslenme hizmetini farklı noktalara yerleştirdiği aşevleri, mobil mutfakları ve ikram araçlarıyla yürüten Kızılay, Türkiye Afet Müdahale Planının kendisine verdiği koordinasyon görevi nedeniyle oluşturduğu afet beslenme platformu üyesi kurum ve STK’larla birlikte günlük 3 milyondan fazla kişiye sıcak yemek ulaştırıyor. Kızılay, deprem bölgelerinde 2 bine yakın profesyonel çalışanı ve 4 binden fazla gönüllüsü ile yaraları sarmaya çalışıyor.

Kızılay koordinesinde Afet Beslenme Grubunda yer alan kurum, kuruluş ve derneklerin kapasiteleri ile birlikte bölgede afetin 16. Gününde; 

5 Aşevi,

86 ikram aracı, 

375 mobil mutfak, 

41 mobil fırın, 

22 sahra mutfak,

İle görev yapmaktadır.

Yaklaşık 55 Milyon kişilik Beslenme Desteği

Kızılay, afet bölgesinde bulunan aşevleri ve mobil beslenme araçlarından günde 3 öğün olmak üzere afetin ilk gününden bugüne kadar (21.02.2023) toplamda 54.974.477 kişilik beslenme desteği sağladı. 

En ücra köylere yardım ulaştırıyoruz

Binlerce personel ve gönüllüsü ile afet bölgesinde 1000’e yakın noktada hizmet veren Kızılay, Depremin 16. günü itibariyle kendisine bildirilen ve yıkıntı nedeniyle ihtiyaç sahibi olduğu belirtilen bütün bölgelere yardım malzemesi ulaştırdı. Kızılay, ihtiyaç sahibi vatandaşlara aile mutfak seti, battaniye, gıda kolisi, hijyen seti, ısıtıcı, yatak, kömür, odun, soba, dayanıklı gıda maddeleri ve kıyafet yardımlarını taşıyor.

Mobil Sağlık Araçları hizmet veriyor

Kızılay, afetin hemen ardından kan temini ile başlattığı sağlık desteğini bölgeye gönderdiği mobil sağlık araçları ile sürdürüyor. Özellikle kırsal kesimde depremzedelerin birinci basamak sağlık hizmetleri alabilmeleri için gönderilen mobil sağlık araçları afet bölgelerinde binlerce depremzedeye ulaştı. Araçlarda 2 hekim, 1 hemşire ve 1 psikolog bulunuyor. Araçlarda muayene, kan tahlilleri, röntgen, EKG, solunum fonksiyon testi de yapılabiliyor. 

Psikolojik İlkyardım

Ana hizmet alanı olan beslenme desteğinin yanı sıra afetzedelere diğer alanlarda da destek olmaya çalışan Kızılay, çocuklar başta olmak üzere afetzedelere yönelik vermeye başladığı psikolojik ilk yardım hizmetini artırıyor. Kızılay sahada çalışan 5 bine yakın gönüllüsü arasında yer alan psikolog, psikolojik danışmanlık ve rehberlik uzmanları ile sosyal hizmet uzmanlarından oluşturduğu ekiplerle deprem bölgesinde afet travmasının etkilerini azaltmaya gayret ediyor. 

Deprem Bölgesinde En Yakın Kızılay Hizmet Noktası Nerede” Uygulaması 

Kızılay, afetzedelerin hizmetlere daha hızlı ve kolay ulaşabilmesi için “Deprem bölgesinde en yakın Hizmet Noktası nerede” uygulamasını başlattı. Kızılay’ın “Deprem bölgesinde en yakın Hizmet Noktası nerede” başlığı ile kullanıma aldığı 05521683086 numaralı Whatsapp hattına konumunu gönderen afetzedeler bulunduğu konuma en yakın “Kızılay ve diğer beslenme hizmeti veren kurum ve kuruluşların noktalar ile çadır kentlerin konum bilgilerini” afetzedelere anında ulaştırıyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Son dakika... AFAD duyurdu: Adıyaman ve Malatya'da peş peşe depremler

Son dakika... AFAD duyurdu: Adıyaman ve Malatya'da peş peşe depremler

19-03-2024 - DEPREM BÖLGESİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Açıklama

08-02-2024 - DEPREM BÖLGESİ