Kaş–Bodrum Arası Denizler İçin Fırtına Alarmı

Kaş–Bodrum Arası Denizler İçin Fırtına Alarmı

ANTALYA - 30-01-2026 09:52 1355 kez okundu.

Kaş–Bodrum Arası Denizler İçin Fırtına Alarmı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Antalya’nın Kaş ilçesi ile Muğla’nın Bodrum ilçesi arasında kalan deniz alanları için fırtına uyarısı yaptı.

Yapılan son değerlendirmelere göre bölgede rüzgârın 29 Ocak sabah saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerden etkili olmaya başlayacağı, akşam saatlerinden sonra ise batı ve güneybatı yönlere döneceği bildirildi. Rüzgârın 6 ila 8 kuvvetinde (50–75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği, yer yer 9 kuvvetine kadar (90 km/saat) ulaşarak kuvvetli fırtına oluşturabileceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji yetkilileri, fırtınanın 30 Ocak Cuma akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesinin beklendiğini açıkladı.

Yetkililer özellikle balıkçılar, denizciler, tekne sahipleri ve kıyı kesiminde bulunacak vatandaşları; ulaşımda aksamalar, dalga yüksekliği ve olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Bölgede denize açılmayı planlayanların güncel meteorolojik uyarıları takip etmeleri önem taşıyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
MHP Kaş İlçe Başkanlığına Bayram Bulut Seçildi

MHP Kaş İlçe Başkanlığına Bayram Bulut Seçildi

10-07-2026 - ANTALYA

Antalya Akseki’de tur otobüsü ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 12 yaralı

Antalya Akseki’de tur otobüsü ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 12 yaralı

02-07-2026 - ANTALYA