AW-11362371499

Güney Egeli kadın kooperatifleri KUŞAKK'tabuluştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini Aydın, Denizli ve Muğla’da yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), bölgedeki üretim odaklı kooperatiflerin güçlenmesine yönelik çalışmalarına Kuşadası’nda iyi uygulama ve tecrübe paylaşımı ziyaretiyle devam etti.

MUĞLA - 15-11-2022 12:58 2117 kez okundu.

Güney Egeli kadın kooperatifleri KUŞAKK'tabuluştu

 

GEKA Aydın, Denizli ve Muğla Ticaret İl Müdürlükleri işbirliğiyle, her üç ilden yaklaşık 40 kadın girişim kooperatifi temsilcisinin, bölgedeki iyi uygulama örneklerini görmeleri ve tecrübe paylaşımı yapmaları için Kuşadası Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifine (KUŞAK KOOP) ziyaret gerçekleştirdi.

 

GEKA’nın Üretici Örgütlerinin Güçlendirilmesi Sonuç Odaklı Programı (SOP) faaliyetleri kapsamında düzenlenen etkinlikte öncelikle kooperatiflerin ulusal pazarlara entegrasyonuyla ilgili "İlham Veren Örnekler"ile üretici örgütlerine yönelik "Devlet Destekleri" hakkında bilgi verildi. Kuşadası Ticaret Odası toplantı salonunda bir araya gelen kooperatif temsilcilerine ulusal e-ticaret pazarları, instagram ve influencer reklamları, UNDP İşten Sosyal Uyuma projesi kapsamında erişime açılan www.anadoludakiler.org sitesi hakkında sunum yapıldı.

 

KUŞAKK Kooperatif binası ve seramik atölyesinin ziyaret edildiği etkinliğin ikinci kısmındaKUŞAKK yetkilileri katılımcılara, KUŞAKK Koop’un kurulma sürecini ve bu süreçte yaşadıkları deneyimleri anlattılar. GEKA’nın"Kooperatif ve Birliklerin Güçlendirilmesi Mali Destek Programı" ile desteklediği “Kuşakk’tan Kuşağa Yaratıcı El Sanatları Projesi” kapsamında yapılan çalışmalara da değinen KUŞAKK yetkilileri, Kuşadası’na has yerel motifleri ve el sanatlarını geliştirerek katma değeri yüksek özgün hediyelik eşya, aksesuar ve tekstil ürünleri gibi geniş bir yelpazede üretim yaptıklarını anlattılar.

 

Ziyarete Aydın Ticaret İl Müdürü Arif Aksu, Muğla İl Müdürü Gülşah Yalçınkaya ve Denizli Ticaret İl Müdürlüğü temsilcileri Hatice Dağ Topuz ve Nesrin Çetinkaya ile GEKA Aydın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Numan Katıksız, uzmanlar Gülşah Öselmiş, Nazlıcan Nasırlar ve Hüseyin Çiftci katılım sağladı.

 

Ziyaret kapsamında, Güney Ege kooperatiflerinin tanışması ve yeni iş ağları oluşturmaları sağlanarak gelecekte kurulacak olası işbirliklerinin de önü açıldı.

 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
17 MESLEK KOMİTENİN SORUNLARI KONUŞULDU

17 MESLEK KOMİTENİN SORUNLARI KONUŞULDU

28-03-2024 - MUĞLA

Mskü Ailesi İftarda Buluştu

Mskü Ailesi İftarda Buluştu

28-03-2024 - MUĞLA