AW-11362371499

FRANSA MERKEZLİ DÜNYACA ÜNLÜ SANAT GALERİSİ BODRUM’A GELİYOR

BODRUM - 07-06-2023 18:59 1369 kez okundu.

FRANSA MERKEZLİ DÜNYACA ÜNLÜ SANAT GALERİSİ BODRUM’A GELİYOR

 

 

Bodrum Loft, 1 Temmuz Cumartesi günü dünyaca ünlü Perrotin galerisinin 'French Delights' sergisinin açılışına ev sahipliği yapacak

 

Tüm dünyada ses getiren sergilere ev sahipliği yapan Fransa merkezli galeri Perrotin, bu yaz Bodrum’daki sanat etkinliklerini zirveye taşıyacak. Perrotin, Bodrum Loft işbirliği ile 1 Temmuz 2023 Cumartesi günü saat 18:00’de “French Delights” sergisini sanatseverlerle buluşturacak. 

 

Küratörlüğünü Selcan Atılgan’ın üstleneceği sergide 11 sanatçının 17 farklı eseri yer alacak. Sergi, sanatseverlere Bodrum Loft’un modern mimarisi ve eşsiz ambiyansında hem yerel hem de uluslararası sanatçıların farklı bakış açılarını, yaratıcı yaklaşımlarını ve tekniklerini keşfetme fırsatı sunacak.

 

Bodrum Loft, bu yaz ziyaretçilerine sadece eşsiz bir tatil deneyimi sunmakla kalmayacak, aynı zamanda dünya standartlarında bir sanat deneyimi sunacak. 

Türkiye’nin tatil cenneti Bodrum’da Göltürkbükü ile Torba arasındaki Demirbükü Koyu’nda yer alan, doğaya saygılı modern mimarisi, eşsiz ambiyansı ve marka restoranlarıyla kısa zamanda Bodrum’un vazgeçilmezleri arasına giren Bodrum Loft, her yıl olduğu gibi sanatta da adından söz ettirecek.

Geçen yıl Almanya merkezli KÖNİG Galerie ile Bodrum’da düzenlenen sanat etkinliklerinin çıtasını zirveye taşıyan Bodrum Loft’da bu yıl dünyaca ünlü bir başka galeri boy gösterecek.

Fransa merkezli Perrotin galerisinin Bodrum Loft işbirliğiyle hayata geçireceği “French Delights” sergisi 1 Temmuz 2023 Cumartesi günü kapılarını açacak.

Yaz sonuna kadar ziyaret edilebilecek French Delights sergisi, sanat ve tatil tutkunları bir araya getirirken, doğanın içerisinde sanat keşfi ile farklı bir deneyimi de yaşatacak. 

 

11 SANATÇININ 17 FARKLI

ESERİ BULUNACAK

 

Perrotin ve Bodrum Loft işbirliğiyle düzenlenen “French Delights” sergisi Bodrum’un lüks tatil turizmi ile dünyada sürekli olarak artış kaydeden marka değerine sanat alanında da önemli bir katkı sağlayacak.

Küratörlüğünü Artsa Danışmanlık’ın kurucusu Selcan Atılgan’ın üstlendiği sergide 11 sanatçının 17 farklı eseri yer alacak. Sergi, izleyicilere hem yerel hem de uluslararası sanatçıların farklı bakış açılarını, yaratıcı yaklaşımlarını ve tekniklerini keşfetme fırsatı sunacak.

 

FRENCH DELIGHTS İÇERİĞİ

 

1. Takashi Murakami'nin "Kaikai (blue eyes) Kiki (blue eyes)" (2021), "DOB (Blue)" (2019-2022), ve "DOB (Red)" (2019-2022) eserleri,

2. Wim Delvoye'nin "Nautilus" (2013) adlı açık hava heykeli,

3. Xavier Veilhan'ın "Manfredi" (2019) ve "Violeta n°2" (2021) adlı açık hava heykelleri,

4. Daniel Arsham'ın "Bronze Eroded Delorean 1:2" (2022) adlı açık hava heykeli,

5. Jean-Michel Othoniel'nin "The Knot of the Imaginary" (2021) adlı açık hava heykeli,

6. Iván Argote’nin “All Words Fall By Their Own Weight... And No Site Is Innocent” (2016) ve “Excerpts : Don’t believe their lies” (2016) adlı açık hava heykelleri,

7. Klara Kristalova’nın “What Holds Me Back, Carries Me Further” (2017) adlı açık hava heykeli

8. Laurent Grasso’nun “Panoptes” (2018) adlı eseri,

9. Jean-Marie Appriou’nun “Communionem Elementaris” koleksiyonunda “The moon watcher” (2022) ve”Marble Trout” (2022) eserleri,

10. Gregor Hildebrandt’in “Pierre” (2022) eseri,

11. Elmgreen & Dragset’in “Adaptatıon, Fıg.” serisinden “TBC” (2022) ve “16 (Black Mirror)” adlı eserleri.

 

 

 

BODRUM LOFT:

Dünya çapında yayınlar tarafından övgüyle anılan ve kısa sürede Bodrum’un vazgeçilmezleri arasına giren olan Bodrum Loft, Akfen Grubu’nun bir yatırımı olarak 2020 yılının yaz sezonunda kapılarını açtı. Demirbükü Koyu’nda yer alan benzersiz tatil köyü, doğaya saygılı modern mimarisi ve eşsiz ambiyansı ile misafirlerine unutulmaz bir tatil deneyimi sunuyor. Kendine has rezervasyon sistemi ile farklılık yaratan bir konaklama deneyimi sunan Bodrum Loft içerisinde Loft Elia, Paper Moon Bodrum Loft ve Vakko L‘Atelier Patisserie gibi marka yeme – içme markaları da yer alıyor. Açıldığından bu yana dünyanın önde gelen organizasyonları ile çeşitli sanat ve kültür etkinliklerine ev sahipliği yapan Bodrum Loft, misafirlerine tatillerinin yanı sıra zengin bir kültürel deneyim de sunuyor. 

 

PERROTİN:

Emmanuel Perrotin, 21 yaşındayken 1990 yılında ilk galerisini kurdu. Perrotin'in Paris, Hong Kong, New York, Seoul, Tokyo, Şanghay, Dubai (ve yakında Los Angeles) şehirlerinde toplam yaklaşık 7.800 metrekare (84.000 fit kare) sergi alanına sahip galerileri bulunuyor. Perrotin her yıl, Art Basel, Frieze, Dallas Art Fuarı, Expo Chicago, ART021 ve West Bund Art & Design, the Armory Show ve TEFAF, artgenève gibi yirmiden fazla sanat fuarına katılım sağlıyor.

Galeri, son yıllarda özellikle podcast ve video gibi düşünceli editöryal içeriklerin üretimi ve panel tartışmaları, çocuklar için eğitim atölyeleri ve konserler gibi programlı etkinliklerin geliştirilmesi yoluyla misyonunu genişletti. Perrotin ayrıca kataloglar, edisyonlar ve hediyelik eşyalar yayımlayarak, kitapçılarında satışa sunuyor.

 

ARTSA:

Artsa Danışmanlık ve Proje, İstanbul merkezli uluslararası bir sanat danışmanlık şirketidir. Müşterilerinin ev, ofis ve projelerinde tek sanat eseri için danışmanlık ve tedarik hizmetleri sunmaktadır. Hem estetiği hem de bütçeyi göz önünde bulundurarak müşterilerinin ihtiyaç ve isteklerine göre kişiye özel sanat programları ve koleksiyonlar oluşturur. Artsa Danışmanlık'ın ana hedeflerinden biri, sanat ve birey arasında bir kanal görevi görmektir. Artsa, belirli bir galeri veya sanatçıya bağlı olmadığı için en iyi parçaları ortaya çıkarmak için geniş bir galeri ve sanatçı yelpazesine sahiptir.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Sezon Öncesi Belediye ve MUSKİ’den Ortak Çalışma

Sezon Öncesi Belediye ve MUSKİ’den Ortak Çalışma

17-04-2024 - BODRUM

Başkan Mandalinci, Asfalt Çalışmasını İnceledi

Başkan Mandalinci, Asfalt Çalışmasını İnceledi

17-04-2024 - BODRUM