AW-11362371499

Fethiye'nin Sorunları Kökten Çözülecek

FETHİYE - 07-02-2024 15:21 701 kez okundu.

Fethiye'nin Sorunları Kökten Çözülecek


Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten’in Babataşı Mahallesi Öğretmenler Sitesi karşısındaki seçim irtibat ofisinin açılış töreni oldukça görkemli geçti. Açılış törenine Mehteran takımı renk katarken, yoğun ilgi oldu. Cumhur İttifak Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın’ın tören alanına gelişi sırasında izdiham yaşandı. Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayları meşalelerle karşılanırken, AK Parti ve MHP gençlik kolları üyeleri çeşitli sloganlar atarak, başkan adaylarına destek oldular. Yapılan konuşmalarda “Muğla Aydın Ayaydın’la aydınlanacak, Fethiye’nin sorunları Muhammet Kökten ile kökten çözülecek” ifadeleri kullanıldı. 
Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten’in seçim irtibat Ofisi açılışına Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın, Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, AK Parti Muğla eski Milletvekilleri  Hasan Özyer ve Ali Boğa ile eski Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, AK Parti Muğla İl Başkanı Av. Gültekin Akça, MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Av. Murat Çağlar Ayıkol, MHP Fethiye İlçe Başkanı Av. Abdulkadir Tekin, MHP’nin bölgedeki duayen siyasetçilerinden Cengiz Çay, turizmci Ercan Torunoğulları,Kadın kolları, gençlik kolları başkan ve üyeleri ile büyük bir kalabalık katıldı. 
Aydın’ın İncirliova İlçesi mehteran takımının birbirinden güzel marşları seslendirmesinin ardından, tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulup, ardından da İstiklal Marşı’mız söylendi. 
“GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ”
Törende ilk açılış konuşmasını yapan MHP Fethiye İlçe Başkanı Abdulkadir Tekin, 31 Mart tarihine kadar gece gündüz çalışacaklarını söyleyerek, “31 Martta Muğla’nın aydınlığı, Fethiye’nin sorunlarını kökten çözmek için hep birlikte gece gündüz çalışacağız” dedi. 
“ARTIK YETER” DİYECEĞİZ
Fethiye’nin ve Muğla’nın Cumhur İttifakı belediyecilikten yana aç kaldığını söyleyen AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Murat Çağlar Ayıkol ise, “ 31 Mart yerel seçimleri için buradan startımızı  veriyoruz. Gece gündüz demeden kapı kapı dolaşarak, Cumhur İttifakının bayrağını Fethiye Belediyesine dikeceğiz. Fethiye’nin sorunlarını biliyoruz. Fethiye’yi daha yaşanabilir hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.
 “FETHİYE’NİN SORUNLARI KÖKTEN ÇÖZÜLECEKTİR”
Fethiye’nin genel seçimlerde Cumhur İttifakına çok destek verdiğini aktaran  AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça ise, “Ama ne yazık ki Fethiye yerel yönetimde Cumhur İttifakı ile buluşamamıştır. Bu kez buluşmak istiyoruz. Muğla olarak, genelde ve ilçelerde oldukça çok çözülmeyi bekleyen sorunları var. Cumhur İttifakı belediyecilikleri ile tüm ilçelerimiz ve ilimiz tanışmak zorundadır. 31 Martta Cumhur İttifakı ile Muğla Aydınlanacak, Fethiye’nin sorunları kökten çözülecektir” dedi. 
“1 NİSAN SABAHI BELEDİYEYE HEP BERABER GİDECEĞİZ”
Fethiye’de coşkulu kalabalığı gördüğü için çok mutlu olduğunu dile getiren, MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat ise, “Fethiye İlçe Kongremizde sayın Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca beyefendi nezaket göstererek misafir olarak katılmışlardı. Oradaki konuşmam da bende başkan Karaca beye ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür etmiş ve bu ziyaretin karşılığını “31 Mart seçimlerinde belediyeyi kazanıp, makamı teslim almaya geleceğiz” demiştim.  Şimdi de 31 Mart akşamı hep beraber coşkulu bir şekilde çalışıp seçimi kazanıp, Muğla ve Fethiye’nin sorunlarını çözeceğiz. 31 Martta Cumhur İttifakı ile Muğla Aydınlanacak, Fethiye’nin sorunları kökten çözülecektir” şeklinde konuştu. 
“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNÜ 1 YIL ÖNCEDEN BELİRLEDİK”
Konuşma sırası kendisine geldiğinde sahneye coşku ve tezahüratlarla eşi  Selin Kökten ve kızları Maya ve Mira ile birlikte çıkan Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, iddialı bir şeklide, Göcek’ten Karaağaç’a, Nif’ten Yakacık Mahallemize kadar Fethiye’mizin 41 mahallesine eşit hizmet yağdıracağız” dedi. 
Kökten, “Fethiye Körfezini Aydın başkanımızla birlikte Cumhur İttifakı olarak temizleteceğiz. Fethiye’nin oropark ve trafik sorununu kökten çözeceğiz. Turizmi hak ettiği yerlere taşıyıp,  Fethiye’de 12 ay turizm yapılabir hale getireceğiz. Emekliler ve emekçilerimiz için millet bahçelerinin sayılarını arttıracağız. Göcek’ten Faralya’ya, Karagözlerden Gökçeovacık Mahallesine kadar imar planlarını Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Aydın Ayaydın bey ile çözeceğiz. Deniz üzerindeki tüm sporları ve diğer spor branşlarını gençlerimiz için başlatıp yeni sahalar ve oyun alanları kuracağız. Bisiklet yollarını yaygınlaştıracağız. STK’lar ile birlikte karar verip, Fethiye’nin her türlü kangren olan sorunlarını çözeceğiz. 41 mahallemizde teşkilatımızla birlikte gece gündüz çalışıp, Fethiye Belediye Başkanlığını kazanacağız. Durmak Yola Devam” diyerek sözlerini sonlandırdı. 
“SORUNLARIN ÇOKLUĞU BİZİ DE ŞAŞIRTTI”
Fethiye Belediye Başkan Adayı  Muhammet Kökten’den sonra sahneye çıkan Cumhur İttifakı Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın,  konuşmasının başlangıcında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin selamlarını getirdiğini belirtti. 
Konuşmasının devamında Muğla’ya gelirken, bu kadar çok sorun ve sıkıntı ile karşılaşacağını hayal bile etmediğini aktaran Aydın Ayaydın, “Fethiye ve diğer ilçelerde o kadar çok sorun birikmiş ki,  seçilip göreve gelince hangi sorundan başlayacağımızı bilemiyoruz. Yıllardır Muğla’da görevde olanlar, hiçbir ilçeye hizmet getirmediler. İmar planlarını çözmedikleri için buralar, gece kondu ve kaçak cenneti oldu. Büyükşehir Belediyesinin asri görevi olan 1/5000’lik planları çıkarmadılar. Kaçak diye zabıta gönderip, “Sen yap, biz idare ederiz” dediler. Para cezası uyguladılar. Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunuldu. Şimdi vatandaşlarımız ne yapacaklarını kara kara düşündürüyor. Muğla deprem kuşağında olan bir ilimiz. Asrın felaketinin dün acısını yaşadık. Binaların depreme olup olmadığı beni korkutuyor. Fethiye başta olmak üzere süratle, odaların görüşlerini alarak, halkımızla birlikte bu sorunu kökten çözeceğiz” dedi. 
“MUSKİ GENEL MÜDÜRÜ KOLTUĞU TERK ETSİN”
Muğla Büyükşehir  Belediyesinin yapması gereken altyapının hiç yapılmadığını da ileri süren Ayaydın, “MUSKİ’nin görevi alt yapı yapmaktır. Ancak, bugüne kadar alt yapıyı yapmadı. MUSKİ Genel Müdürünün ben seçilip gelmeden o masayı terk etmesini istiyorum. Koltuk meraklısı değilim. O Koltuklar gelip, geçicidir. Halkın gönlünde taht kurmaya geliyorum. Fethiye ve Marmaris’te körfezlerin temizliği, trafik ve otopark sorunlarını çözüp, oyun alanları ve spor sahaları gerçekleştirmeye geliyorum. Fethiye Körfezindeki balçığı temizlemeye geldim. Bu balçığı temizlemek için yapılan projelerde  değerlendirmekte istiyoruz. Bununla ilgili araştırmalar sürüyor. Fethiye Körfezini denize girilebilir hale getireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da destekleri ile Fethiye Körfezi sorunu köktem çözülecek. Fethiye’de kum, deniz ve güneş var. Ancak sadece 4 ay turizm yapılabiliyor. Buradaki turizmi 12 aya yaymak istiyorum. Golf, dağ ve kültür turizmlerini yaygınlaştıracağız. Muğla aynı zamanda tarım ilimiz. Tarım ile uğraşan çiftçilerimiz yerel yönetimlerimizden destek alacak. Bu yönlü yatırım yapacak iş adamlarımızın önüne çıkan engelleri kaldırıp, tarımsal sorunları yine kökten çözeceğiz. Üreticinin elindeki ürünler için Pazar oluşturacağız. Soğuk hava depoları kuracağız. Muhtarlarımız yine büyükşehir ve yerel belediyelerden çok sıkıntı çektiler. Bu sıkıntıları tamamen çözeceğiz” şeklinde konuştu. 
Konuşmaları ardından seçim irtibat bürosu açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından alkışlarla açıldı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kayalıklardan Düşen Genç Hayatını Kaybetti

Kayalıklardan Düşen Genç Hayatını Kaybetti

28-04-2024 - FETHİYE

GÖZYAŞLARININ SEL OLUP AKTIĞI BİR TÖREN OLDU

GÖZYAŞLARININ SEL OLUP AKTIĞI BİR TÖREN OLDU

27-04-2024 - FETHİYE