AW-11362371499

Fethiye’de Paraşüt Kazası

Fethiye'de hava şartları nedeniyle  paraşütçülere zor anlar yaşattı. Babadağ'dan atlayış gerçekleştiren 16 paraşüt savruldu, 17 kişi hastanelik oldu

FETHİYE - 04-05-2023 16:16 6964 kez okundu.

Fethiye’de Paraşüt Kazası

 

 

Fethiye’de Babadağ’dan Ölüdeniz Plajına uçuş yapmak için havalanan paraşütler, hava patlaması nedeniyle zor anlar yaşadı. Kimi paraşütçüler rüzgarla Babadağ’dan Fethiye yönüne, kimi paraşütçüler de Babadağ’dan Seydikemer ilçesine kadar sürüklendi. Tüm pilotlar zorunlu iniş yapmak zorunda kaldı.

Bazı paraşütler güvenle karaya inerken, bazı paraşütler ağaçlarda ve ormanlık alanlarda mahsur kaldı. Vatandaşların ihbarları üzerine paraşütlerin kurtarılması için polis, jandarma, itfaiye, AKUT, UMKE ve sağlık ekipleri harekete geçti. Farklı mahallere iniş yapan paraşütçüler başarılı operasyonlarla kurtarıldı.

Edinilen bilgilere göre; Tandem (ikili) uçuştan 10 paraşüt, single (tekli) uçuştan 6 paraşüt zorunlu iniş yaptı. Aralarında pilot ve yolcuların bulunduğu 17 kişi Fethiye Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Tek başına uçuş yapan iki pilota henüz ulaşılamadı. Kayıp ve ulaşılamayan paraşütçüleri için kurtarama çalışmaları devam ediyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Fethiye Devlet Hastanesinde Anjiyo Ünitesi Hasta Kabulüne başladı

Fethiye Devlet Hastanesinde Anjiyo Ünitesi Hasta Kabulüne başladı

24-03-2024 - FETHİYE

FETHİYESPOR 91 YAŞINDA !

FETHİYESPOR 91 YAŞINDA !

23-03-2024 - FETHİYE