AW-11362371499

Erkan Turgut Güven Tazeledi

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği üyeleri, 4’ncü olağan genel kurul için toplandı. Derneğe ait Yörük Çadırı’nda gerçekleşen genel kurul ile iki yıllığına yeni yönetim kurulu belirlenirken, Erkan Turgut güven tazeleyerek iki yıllığına yeniden başkan seçildi.

MİLAS - 07-05-2023 17:42 2962 kez okundu.

Erkan Turgut Güven Tazeledi

Derneğe ait çadırda gerçekleşen 4’ncü genel kurul, saygı duruşu ile başladı. Mevcut Başkan Erkan Turgut genel kurula katılan tüm üyelere hoş geldiniz’ diyerek kısa bir açılış konuşması yaptı.

Turgut; “Aslında bu genel kurulu çok daha kalabalık ve geniş bir programla yapmak isterdik ancak biliyorsunuz geride bıraktığımız Şubat ayında Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilimizi etkileyen bir deprem felaketi yaşadık. Henüz acılarımız taze. Depremin hemen ardından bağlı olduğumuz federasyonumuz aracılığıyla tüm dernek temsilcileri deprem bölgesine çeşitli yardım malzemesi ulaştırarak bir nebze olsun vatandaşlarımıza yalnız olmadıklarını hissettirdik. Bir kez daha hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Rabbim bir daha ülkemize ve milletimize böyle acılar yaşatmasın. Meydana gelen felaket nedeniyle 4’ncü genel kurulumuzu dar kapsamlı yapmaya karar verdik. 2017 yılında kurulan derneğimiz, sizlerin çalışması ve gayretleriyle bugünlere geldi. Bugün 4‘ncü kez olağan genel kurulumuzu gerçekleştiriyoruz. Şunu açık yüreklilikle söylemem gerekiyor. Kurulduğumuz günden bugüne başta Kaymakamlığımız, Belediyemiz, ilçemizdeki resmi kurumlar, Oda’lar, dernekler ve elbette bu kentin yüce gönüllü insanları, yerel basın kuruluşlarımız bizleri etkinliklerimizde yalnız bırakmadılar. Her etkinliğimize dostlarımız sponsor olmak için adeta yarıştılar. Bu nedenle derneğin bugünlere gelmesinde emeği geçen tüm yönetim kurulu üyelerimize, üyelerimize ve bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu görevler, bulunduğumuz makamlar gelip geçicidir. Dernek faaliyetleri dünyanın her yerinde gönüllülük esasına dayalı olarak yapılır ve hiçbir karşılık beklenmez. Tüm üyelerimizde bugüne kadar bu anlayışla hareket ettiler. Bu bayrağı elbette günü geldiğinde bir başka arkadaşlara teslim edeceğiz. Bugün bizler, yarın başka arkadaşlarımız görevi üstlenecek ve sahip olduğumuz, yaşamaya ve yaşatmaya gayret ettiğimiz bu kültürü gelecek nesillere taşımaya devam edeceklerdir. Katkı veren, destek olan herkesten yüce Rabbim razı olsun” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından derneğin 2 yıllık faaliyet raporu ve gelir-gider bilançosu okunarak üyelerin oylarına sunuldu. Oybirliğiyle onaylanmasının ardından Dernek Başkanı Turgut, yönetim isimleri paylaştı.

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği’nin 2 yıllık yeni yönetim kadrosu şu isimlerden oluştu.

Erkan Turgut (Başkan) Ayşe Tavaslı, Öźay Gezgin, Kahraman Akar, Can Helvacıoğlu, Mehmet Yılmaz, Murat Ataklı, Mustafa Ali Damgalı, Ali Burak Özkan.

Denetim kuruluna ise; Öğr. Üyesi Mehmet Günlük, İsmail Gökbel, Tamer Ballı seçildi.

Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu asil üyeliğine ise; Erkan Turgut, Levent Tavaslı, Kasım Özkan, Bülent Sevinç ve Zeki Ernuz seçildi.

Genel kurulunun ardından son bölümünde üyelere, yöresel sanatçı Turgut Taş ve arkadaşlarının türküleriyle Hıdırellez’i kutlarken, misafirlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Adaylar Atışmaya Başladı

Adaylar Atışmaya Başladı

26-03-2024 - MİLAS

Adaylar Atışmaya Başladı

Adaylar Atışmaya Başladı

26-03-2024 - MİLAS