AW-11362371499

Engelli Cami buluşması renkli görüntülere sahne oldu

Muğla İl Müftülüğü Türkiye Diyanet Vakfı Muğla Şubesi tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla "Engelsiz Cami Projesi" kapmasında Engelli Cami buluşması gerçekleştirildi.

MUĞLA - 17-05-2023 10:33 4725 kez okundu.

Engelli Cami buluşması renkli görüntülere sahne oldu

Merkez Kurşunlu Camisi’nde düzenlenen programa Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi / Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümü / Eski Türk Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Namık Açıkgöz, Muğla Gençlik Merkezi Müdürü Oktay Tavas, Muğla Engelliler Dernek Başkanı Emine Çakıroğlu, Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü, Beyazay Derneği Muğla Şube Başkanı Pınar Boyacı’nın yanı sıra Muğla İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Gülsüm Toraman, Muğla İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Mehmet Kurumahmut, TDV gönüllüsü öğrenciler, Engelli Dernekleri üyeleri, engelli aileleri ve engelliler katıldı.

Kırkbirevler Camii imam Hatibi Yadigar Ceylan ve  Kurşunlu Camii Müezzin Kayyımı Salih Baydur’un okuduğu Kur’an tilaveti ile başlayan program okunan Kaside ve İlahilerle devam etti.

Burada konuşan İl Müftüsü Yaşar Çapçı, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası olması dolayısı ile Engelsiz Cami Projesi kapsamında Cami Engelli buluşması gerçekleştirdiklerini, hayatın merkezinde yer alan camiye gelerek bu haftayı idrak eden tüm engelli dernek yöneticilerine, engelli ailelere ve engellilere teşekkür etti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi / Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümü / Eski Türk Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Namık Açıkgöz de Muğla’da bulunan camiler ve kurşunlu camii tarihi hakkında kısa bir sunum gerçekleştirdi.

Açıkgöz'ün,l daha sonra yaptığı Muğla yöresine ait şive ile konuşma büyük beğeni topladı.

Konuşmaların ardından engelliler ve aileleri ilahiler ve dualar ile programa renk kattı.

Son olarak Türkiye Diyanet Vakfı Muğla Şubesi tarafından katılanlara tost ve ayran ikram edildi.

Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Muğla, 59’uncu Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’na Hazır

Muğla, 59’uncu Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’na Hazır

19-04-2024 - MUĞLA

MUTSO HEYETİNDEN BELEDİYE BAŞKANLARINA ZİYARET

MUTSO HEYETİNDEN BELEDİYE BAŞKANLARINA ZİYARET

19-04-2024 - MUĞLA