AW-11362371499

Deprem Felaketinde 2.gün...Can Kaybı 2 bin 921

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 6,4 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Diğer yandan Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep ve Adıyaman'da çok sayıda deprem meydana geldi.

GÜNCEL - 07-02-2023 08:20 3422 kez okundu.

Deprem Felaketinde 2.gün...Can Kaybı 2 bin 921

Türkiye Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem ile derinden sarsıldı. 10 kentte hasara sebep olan depremler sonrasında binalar çöktü, çok sayıda kişi yaşamını yitirdi. AFAD  depremde ölen ve yaralanan kişiler hakkında açıklamalarda bulundu. Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'ndeki birçok il ve ilçe Kahramanmaraş ve Gaziantep merkezli depremlerden etkilendi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti. 7,4 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre 6 Şubat Pazartesi günü saat 13:24'te Gaziantep Elbistan merkezli depremin büyüklüğünü 7.6 olarak açıklandı.

Doğu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesinde bir çok il depremle sallandı.

Kahramanmaraş ve Gaziantep'te meydana gelen 7,7 ile 6,5 büyüklüğündeki deprem, Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Gümüşhane illerinde de hissedildi. Bölgede olumsuz bir durumun olmadığı bildirildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD), Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,4 büyüklüğünde, Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldiğini açıkladı.

Deprem nedeniyle birçok ildeki binalarda yıkım meydana gelirken, depremin şiddeti Doğu Karadeniz'de de hissedildi. Bölgede Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Gümüşhane illeri yaklaşık 1 dakika boyunca sallandı. Korku dolu anların yaşandığı deprem anında bazı vatandaşlar, o anları cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Görüntülerde, Ordu-Giresun Havalimanı'ndaki ve bazı evlerdeki avizelerin sallandığı görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'taki 7,7 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan'ın konuşması şöyle:

"Devletimiz deprem anından itibaren harekete geçmiştir. Valiliklerimiz tüm imkanları seferber etmiştir. Depremden etkilenen 10 ilimize ilave onlarla birlikte çalışacak 10 vali daha görevlendirilmiştir. AFAD ve diğer kurumlarımız ekiplerini göndermiştir. TSK ve belediyelerimiz afet çalışmaları konusunda altyapısı olan kurumlarımız göreve çağrılmıştır.

Önceliğimizi arama kurtarma çalışmalarına verdik. 9 bin personel arama kurtarma çalışması yürütmekte, bu sayı sürekli artmaktadır. Depremin hasara yol açtığı illerimizde yıkılan binaların altında kalan vatandaşlarımızı kurtarma faaliyetleri sürüyor.

Bakanlarımız deprem bölgesindeki şehirlerimize giderek çalışmaları koordine etmeye başladılar. Ülkemizin dört bir yanından deprem bölgesine arama kurtarma ekipleri ve ekipmanları sevk edildi, ediliyor. AFAD tarafından yapılan planlamaya göre arama kurtarma ve yardım ekiplerine vatandaşlarımız da yardımcı oluyor. Herkes canla başla çalışarak olabilecek en hızlı refleksi vermiştir.

AFAD koordinasyonu dışında bölgeye gönderilen yardımlar kargaşaya yol açmakta ve amacına ulaşması zorlaşmaktadır. Uluslararası yardımlar için temaslar kurulmaya başlanmıştır. NATO ve AB yanında 45 ülkeden yardım teklifleri ulaşmıştır.

Ülke ve millet olarak birlik ve beraberlik içinde bu felaket günlerini geride bırakacağız. Gün 85 milyon tek yürek olma günüdür’’ dedi.

Fuat Oktay yaptığı açıklamada:

"10 ilimizi etkileyen deprem. İlk andan itibaren tüm bakanlarımızla birlikte AFAD'da toplanmaya başladık, gerekli görevlendirmeleri yaptık. Cumhurbaşkanımız ilk andan itibaren bire bir depremi takip etmekte ve yönetmektedir. Ekiplerimiz sahada." dedi.

Dün saat 23.25'te açıklama yapan AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, Kahramanmaraş merkezli depremlerde arama kurtarma faaliyetlerinin tüm hızıyla devam ettiğini bildirdi.

Saat 04:30’da açıklama yapan AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 2 bin 921 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 bin 834 kişinin yaralandığını bildirdi.

Maalesef hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısında da artış var, 2921 vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumda, 15 bin 834 yaralımız söz konusu, şuana kadar 65 ülkeden yardım talebi var. Bu ülkelerinde planlar doğrultusunda ekipleri gelince de afet bölgesine onlarıda naklediyoruz. 16 bin 400 personelimizden yabancı ülkeden gelen personellerle beraber şuanda afet bölgemizde yoğun bir çalışma var.

AKUT Kuşadası ekibi 19 saat sonra Alperen'i kurtardı

Osmaniye'de kurtuluşuyla sevindiren Deniz'in eşi ve çocuğundan acı haber geldi

Elazığ'da arama çalışmaları tamamlandı, son kişinin de cansız bedenine ulaşıldı

Kahramanmaraş'taki depremde enkaz altında kalan 14 yaşındaki Mustafa, 24 saat sonra kurtarıldı

Kuşadası Arama kurtarma ekibi (AKE) Adıyaman'da göçük altında Bahar adında bir kıza ulaştılar.

Hatay'da yıkılan binaların enkazından 1'i çocuk 4 kişi kurtarıldı

Osmaniye'de depremde yıkılan bir binanın enkazından 26 saat sonra bir kişi kurtarıldı

Osmaniye'de 26 saat sonra bir kişi kurtarıldı

Deprem bölgesinden İstanbul'a getirilen yaralılar hastanelere kaldırıldı

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde saat 04.26'da 6,4, saat 04.28'de 6,6; İslahiye ilçesinde saat 04.36'da 6,5, İslahiye ilçesinde saat 04.58'de 5,3; Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 05.01'de 5.3; Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde saat 05.00'te 5,3 büyüklüklerinde depremler meydana geldi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Ortaca'da TÜVTÜRK'ün Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Ortaca'da TÜVTÜRK'ün Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

28-03-2024 - GÜNCEL

SGK Emekli Maaşı İki Katına Çıkıyor

SGK Emekli Maaşı İki Katına Çıkıyor

28-03-2024 - GÜNCEL