Dalaman’da İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Düzenlendi

DALAMAN - 13-03-2026 13:59 1111 kez okundu.

Dalaman’da İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Düzenlendi

Dalaman’da, İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 105. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla özel bir program düzenlendi. 12 Mart 2026 Perşembe günü saat 11.00’de Cumhuriyet İlkokulu’nda gerçekleştirilen törende, Kaymakam Mesut Yakuta, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar bir araya geldi.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Mehmet Akif Ersoy’un hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimi, İstiklal Marşı’nın kabulünü konu alan canlandırma ve şiir dinletileriyle program devam etti. Ayrıca “İlelebet İstiklal” Oratoryo gösterimi ile katılımcılara anlamlı bir kültürel deneyim yaşatıldı.

Günün anlam ve önemiyle ilgili düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilerek program sona erdi.

Bu anlamlı etkinlik, genç kuşaklara milli değerlerimizi hatırlatma ve İstiklal Marşı’nın ruhunu yaşatma amacıyla büyük ilgi gördü.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
DALAMAN BELEDİYESİ EK HİZMET BİNASI VE BİTKİ EVİ HİZMETE AÇILDI

DALAMAN BELEDİYESİ EK HİZMET BİNASI VE BİTKİ EVİ HİZMETE AÇILDI

15-07-2026 - DALAMAN

Kaymakam Yakuta’dan Anaokulu Açılışı

Kaymakam Yakuta’dan Anaokulu Açılışı

29-06-2026 - DALAMAN