AW-11362371499

CEZALI PEHLİVANLAR LİSTESİNDE CENGİZHAN ŞİMŞEK’İN İSMİ YOKTU

SPOR - 04-01-2023 18:24 3727 kez okundu.

CEZALI PEHLİVANLAR LİSTESİNDE CENGİZHAN ŞİMŞEK’İN İSMİ YOKTU

CEZALI PEHLİVANLAR LİSTESİNDE CENGİZHAN ŞİMŞEK’İN İSMİ YOKTU


 


 

 

661. Kırkpınar Başpehlivanı Cengizhan Şimşek'in dopingle mücadele kapsamında yapması zorunlu adres bildirimlerini yapmaması gerekçesiyle kazandığı ödül, kemer ve madalyaların iadesine karar vererek, Kırkpınar Başpehlivanlığı unvanı Şimşek'ten alınarak diğer finalist Mustafa Taş'a verildiğini açıklamıştı.

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar’ı düzenleyen kurum adına ilk açıklamayı yaptı. 661. Kırkpınar’ı Temmuz ayında Kırkpınar’ın geleneklerine uygun olarak, gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu yıl Kırkpınar’ın yapıldığı tarihlerde Türkiye Güreş Federasyonu yetkiliydi. Kırkpınar’a usulüne uygun şekilde Türkiye Güreş Federasyonu ya da yetkili federasyonun lisans verdiği pehlivanlar katılıyor. Her Kırkpınar öncesi biz federasyondan hem katılacak sporcuların hem de o tarihte cezayı olan sporcuların listesini alırız. Bu yıl Türkiye Güreş Federasyonu tarafından bize iletilen cezalı sporular listesinde Cengizhan Şimşek’in ismi yoktu. Dolayısıyla biz tıpkı Cengizhan Şimşek gibi ceza listesinde olmayan ve ama Kırkpınar’da güreşmek için başvuran bütün pehlivanlarımızı Kırkpınar güreşlerine aldık. Onlarda hakemlerin nezaretinde güreşlerini yaptılar. Geçtiğimiz hafta yeni bir durum ortaya çıktı” dedi.

 

Konunun detayına çok hakim olmadıklarını belirten Gürkan, “Tahkim Kurulu’nun Mart 2022 tarihinden başlayarak, Mart 2023 tarihine kadar Cengizhan Şimşek’in güreşlerden men edildiğine, güreşlere katılamayacağına dair bir kararı varmış. O dönemde yetkili olan Türkiye Güreş Federasyonu bu kararı uygulamamış. Sanırım mahkemeler olacak, davalar açılacaktır. Onlar ne karar verirse herkes ona uymak zorunda ama Kırkpınar’ın yapıldığı tarihte Edirne Belediyesi’ne bildirilen cezalı pehlivanlar listesinde Cengizhan Şimşek’in ismi yoktu, çayıra çıkarak güreşti ve başpehlivan oldu” diye konuştu.

 

1 Ağustos 2022 tarihinden itibaren yetkiyi alan Türkiye Geleneksel Güreşler Başkanı İbrahim Türkiş’in kendisini telefon ile aradığını ve durumu anlattığını belirten Gürkan, “Kanun neyse onu uygulayacağız. Kırkpınar’ı düzenleyen kurum olarak bir karar vermemiz, bir tasarrufta bulunmamız mümkün değil. Federasyon tarafından alınan kararları uygulamak ile yükümlüyüz. Şuanda bize oluşan resmi bir belge, resmi bir yazı yok. Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu, Cengizhan Şimşek’in başpehlivanlığının düşürüldüğünü ve 661. Kırkpınar’da ikinci olan Mustafa Taş’ın başpehlivan olarak onaylandığını duyurdu. Kırkpınar’ı düzenleyen kurum, altın kemeri veren kurum olarak bize Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu’ndan resmi bir yazı gelmesini bekliyoruz. Bu resmi yazı şu ana kadar gelmedi. Resmi yazı geldiğinde biz Başpehlivan Mustafa Taş’ı davet ederek, kendisine altın kemeri takacağız, takdim edeceğiz. Kim haklıdır, kim haksızdır tartışmasına girmemiz söz konusu değil. Çünkü hepsi bizim evladımız. Pehlivanların da hatası olabilir, federasyonun da burada bir hatası gözüküyor ama dediğim gibi biz bize gelen resmi kararlara göre hareket etmek zorundayız. Bizimle ilgili hadise budur” dedi. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER

"MUĞLASPOR-YATAĞANSPOR MAÇINDA YAŞANAN OLAYLARLA İLGİLİ YATAĞANSPOR'UN BASIN AÇIKLAMASIDIR"

25-03-2024 - SPOR

Muğlaspor Üç Puanı 2 Golle Aldı

Muğlaspor Üç Puanı 2 Golle Aldı

25-03-2024 - SPOR