Caretta Carettalar için Boğazkent’te temizlik seferberliği

Serik’te Dünya Deniz Kaplumbağaları Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte öğrenciler, öğretmenler, otel çalışanları ve turistler Caretta Caretta yavrularının güvenle denize ulaşması için sahil temizliği yaptı.

ÇEVRE - 17-06-2026 10:39 143 kez okundu.

Caretta Carettalar için Boğazkent’te temizlik seferberliği

Antalya’nın Serik ilçesinde, 16 Haziran Dünya Deniz Kaplumbağaları Günü dolayısıyla Boğazkent sahilinde anlamlı bir çevre etkinliği gerçekleştirildi. Crystal Paraiso Verde Resort ile Serik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi iş birliğinde düzenlenen etkinliğe öğretmenler, öğrenciler, otel çalışanları ve yabancı turistler katıldı.

Katılımcılar, sahilde çevre temizliği yaparak doğaya ve deniz canlılarına destek verdi. Özellikle Caretta Caretta yavrularının yuvalarından çıkarak güvenli şekilde denize ulaşabilmesi için sahilde bulunan izmaritler, plastik atıklar ve diğer çöpler titizlikle toplandı.

Etkinlik kapsamında öğrencilere Caretta Carettaların yaşam döngüsü, yuvalama alanlarının önemi ve çevrenin korunmasına yönelik bilgiler verildi. Ayrıca Boğazkent sahilinin sahip olduğu Mavi Bayrak kriterleri ve sürdürülebilir çevre yönetimi konusunda bilgilendirme yapıldı.

Program sonunda katılımcılar, deniz kaplumbağalarının korunmasının yalnızca kurumların değil, toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayarak çevre duyarlılığı çağrısında bulundu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Bakan Murat Kurum’dan Fethiye Körfezi İçin Dip Tarama Müjdesi

Bakan Murat Kurum’dan Fethiye Körfezi İçin Dip Tarama Müjdesi

16-06-2026 - ÇEVRE

Yağışların ardından barajlardaki son durum belli oldu

Yağışların ardından barajlardaki son durum belli oldu

08-06-2026 - ÇEVRE