AW-11362371499

Çameli Yamaç Paraşütü Mesafe Şampiyonası Sona Erdi

8. Uluslararası Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları Festivali çerçevesinde, Yaylacık Dağı'nda 2150 metre yükseklikten 8.Çameli Yamaç Paraşütü Ön Dünya Kupası XC Open Yarışları dün sona erdi. Yarışların bitimiyle birlikte Çameli Taş Konaklarda ödül töreni düzenlendi.

GÜNCEL - 04-10-2022 10:00 4150 kez okundu.

Çameli Yamaç Paraşütü Mesafe Şampiyonası Sona Erdi

 

 

Yaklaşık 2 bin rakımlı Kargın Dağı zirvesinde gerçekleşen yarışlara. 7’günlük maratonda Toplam 520 kilometrelik uçuş gerçekleştirildi. 18 Ülkeden 74 sporcu katıldı. Herhangi bir kaza ya da bir olumsuz durum yaşanmadan çok güzel hava şartlarında Yarışma 3 kategoride. ( Genel klasman, Spor Klasmanı, Takımlar klasmanı) gerçekleştirildi. Yarışmayı 1 haftalık süreç içerisinde On binlerce sporseverler yarışmayı izledi.

 

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkan Yardımcısı Tecelli Aydın, şampiyonanın 8’incisi gerçekleştirdiklerini söyledi. Yarışmada genel klasmanda Genel Klasmanda Hadi Hedari Dostferdi ( İran ) .birinci oldu. Spor Klasmanında Rezi Lapachisvili  ( Gürcistan ) 1’inci oldu. Takımlar Klasmanında Condor Air Sports Takımı birinciliği elde etti.

 

Çameli Taş Konaklar ’da düzenlenen kupa törenine Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik hizmetleri Müdürü Durmuş Cansever,   Denizli Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanı İsmail Balaban ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Durgut, Çameli Kaymakamı Kübra Eroğlu, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, ilçe protokolü, Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

 

İLÇEMİZE GÜZEL GÜNLER YAŞATTINIZ

 

 

 

Hafta boyunca süren yarışmaların farklı bir atmosfer oluşturduğunu kaydeden Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan; “Yaylacık Da

 

ğında gerçekleşen bugünkü uçuşlarda halkımız yoğun ilgi gösterdi. Festival havasında gibi bir etkinlik oldu.  Yaklaşık bir haftadır gerçekten ilimize, ilçemize ve bölgemize güzel günler yaşattınız. Yaylacık Yamaç Paraşütü pistimizi uluslararası standartlara kazandırmasıyla ilgili güzel projeler yaptık.

 

2023 YILINDA DÜNYA KUPASINI GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ

 

 

 

Belevi Mahallemizde bulunan Karadağ uçuş okulu ve pistimizi gerçekleştirmiş olduk. Yarışmaların haricinde de arkadaşlarımız burada belge, kurs verilmesiyle ilgili çalışmalar yapıyorlar.2014 Yılından 2022 Yılına Kadar Yamaç Paraşütü İle İlgili Projelerimizi gerçekleştirdik.  Pistimizde değişiklikler yaptık. 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100.Yılında Dünya Kupasını Çameli’nde gerçekleştirmek istiyoruz.

 

Paraşütçülerin, coğrafi yapısı itibarıyla yaklaşık 350-500 kilometre mesafeyi uçuşa elverişli, bölge hava sporları için bir merkez olduğunu en güzeli bu yarışmaların herhangi bir sorun yaşanmadan, sağlıkla bitirilmiş olmasıdır” dedi.

 

Başkan Arslan; “ Katkılarından  olan başta Sayın Valimiz Ali Fuat Atik’e, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a, İl Sağlık Müdürümüz Berna Öztürk’e, Denizli İl Gençlik Spor Müdürümüze, Türkiye Hava Sporları Federasyonuna, İl Jandarma Komutanlığına, Meteoroloji Müdürlüğüne, Orman Bölge Müdürlüğüne, Ziraat Odası Başkanlığı, THKD  ve Çameli Yerel Eylem Grubu Derneğine, Güney Ege Kalkınma Ajansı ( GEKA ), Türkiye Hava Sporları Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkan Yardımcısı  Tecelli Aydın ve  ekibine, Yarışma Organizatörü Akın Gökbulut’a, Kondor  Havacılık Okulu Dora Göksal’a, FAİ Temsilcisi Jack Fournier, PWC  Başkanı ( Dünya Kupası ) Goran Dimişkovski’ye  gece gündüz organizasyon süresince sizlere hizmet eden tüm personellerimize ve ilçedeki kurum personellerine  çok teşekkür ederiz.  Bizleri yalnız bırakmayan AFAD, UMKE, 112 Acil ekibine, Kurtarma ekiplerine Polis ve Jandarma Teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Sağlık Müdürlüğü Yerel Seçimde Yaşlı Vatandaşları Sandığa Götürecek

Sağlık Müdürlüğü Yerel Seçimde Yaşlı Vatandaşları Sandığa Götürecek

29-03-2024 - GÜNCEL

Muğla'da Cinayet

Muğla'da Cinayet

28-03-2024 - GÜNCEL