AW-11362371499

Bodrum’un esnafı çok zor durumda

Bodrum Güçbirliği Derneği, turizm sezonunda 60 günlük bir yoğunluk yaşandığını; sayısal yoğunluğun kazanca yansımadığını belirterek esnafı zor bir yılın beklediğini açıkladı.

GÜNCEL - 25-09-2022 18:54 3356 kez okundu.

Bodrum’un esnafı çok zor durumda

 

 

 

 

Bodrum’da turizm sezonunun her geçen yıl daha da kısaldığını belirten Bodrum Güçbirliği Derneği Esnaf Komisyonu başkanı Şenol Karşanbaş, temmuz ve ağustos aylarında ki sayısal doluluğun, kazanca tam olarak yansımadığını, esnafın 60 günlük kısıtlı bir kazançla bütün bir yılı çıkarmasının hemen hemen imkansız olduğunu söyledi..

 

Bodrum esnafının sezon başlamadan büyük sorunlarla uğraştığını belirten, bu sorunlara ek olarak yüksek ecrimisil bedellerinin  bellerini büktüğünü söyleyen Şenol Karşanbaş; “Yollar, alt yapı eksikliği ve susuzluk sezon boyunca vatandaşlarımızla birlikte esnafımızı da çok zorladı. Enflasyon yüksek. Üstüne üstlük neye göre nasıl hesaplandığı belli olmayan yüksek ecrimisil bedelleri belimizi büktü. Sezonda doğru dürüst sadece 60 gün para kazanıyoruz. Bu kazancımızla personel maaşlarını mı ödeyelim, işimizi mi geliştirelim, ecrimisil mi ödeyelim, önümüzdeki yıla yatırım mı yapalım. Bunların hepsini gerçekleştirmek imkansız gibi bir şey. Bu bahsettiklerimiz onlarca sorunlarımızdan sadece bir kaçı. Her geçen yıl sezon gün sayısı maalesef düşüyor. Önümüzü  göremiyoruz. Bodrum Güçbirliği Derneği olarak Bodrumlu esnafımızla sürekli iletişim halindeyiz. Yerel yöneticilerimizin ve devletimizin Bodrum’un gerçeklerini görmesini, zor şartlarımızın farkında olup çözüm bulmalarını bekliyoruz” dedi. 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı

Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı

28-03-2024 - GÜNCEL

RTÜK'TEN AÇIKLAMA

RTÜK'TEN AÇIKLAMA

28-03-2024 - GÜNCEL