AW-11362371499

"Azerbaycan STK'ları, dünyanın dikkatini Ermenilerin çevresel terörüne çekmeyi başarmışdır"

AZERBAYCAN - 18-12-2022 11:32 3359 kez okundu.

"Azerbaycan STK'ları, dünyanın dikkatini Ermenilerin çevresel terörüne çekmeyi başarmışdır" 

Agil Alesger, “Eylemcilerin Laçın koridorunu kapatması ile ilgili Ermeni tarafının iddiaları da yalandan başka birşey değil” dedi.

 

Azerbaycan Sivil Toplum Kuruluşlarının, Ermenilerin Karabağ’daki doğal servetleri talan etmesi ile ilgili olarak Şuşa-Hankendi yolunda düzenlediği protestolar günlerdir devam ediyor.

 

Rus barış gücünün geçici olarak konuşlandırıldığı Azerbaycan topraklarındaki yasa dışı faaliyetlere dikkat çekmek için düzenlenen protestolarla ilgili konuşan Azerbaycan Başın Konseyi Yonetim Kurulu üyesi, Yeni Çağ Medya Grubu Başkanı Agil Alesger, “Bugün Azerbaycan Sivil Toplum Kuruluşları, tüm dünyanın dikkatini Ermenilerin çevresel terörüne çekmeyi başarmışdır” ifadelerini kullandı.

 

Rus barış gücünün bu konuda tarafsız davranmadığı belirten Alesger, şöyle devam etti:

 

“Ermenilerin yasa dışı faaliyetlerine göz yumarak Azerbaycan, Rusya ve Ermenistan liderleri tarafından imzalanan üçlü bildiriyi ihlal eden Rus barış gücü, nedense Azerbaycanlıların kendi topraklarına girmelerine izin vermiyor. Şuşa-Hankendi yolunda barikatlar kuran barış gücü, protestocuların hiçbir çağırısına yanıt vermiyor, komutan Volkov ise yan çiziyor.

 

Rusya tarafından Karabağ’a gönderilerek kendisini sözde devlet bakanı ilan eden Ruben Vardanyan, Azerbaycan’ın doğal servetlerini Rusya’ya taşımakla meşgul. Bu planın parçası olarak Kremlin, Karabağ’da tansiyonu her daim yüksek tutmaya çalışıyor ve barış gücü de bu olayın bir parçası.

 

Böyle karmaşık bir durumda Azerbaycan Sivil Toplum Kuruluşu üyelerinin çevresel teröre dikkat çekmesi ve dünyanın farklı ülkelerinden bu eyleme destek verilmesi, STK’ların amaçlarına ulaştığının göstergesidir.

 

Eylemcilerin Laçın koridorunu kapatması ile ilgili Ermeni tarafının iddiaları da yalandan başka birşey değil. Azerbaycan Dışişleri Bakanı da bu konuda net tavır sergileyerek gerçekleri diplomatik misyon rehberleri ile paylaşmıştı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev’in de söylediği gibi, yolu eylemciler değil Rus barış gücü kapatmışdır. Ki bu da bir tür psikolojik savaşdır.

 

Fakat her halükarda biz STK’ların devam eden protestolarının amacına ulaştığını, önümüzdeki günlerde de etkisini artıracağını söyleyebiliriz.” 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Agil Alesger'in  Azerbaycan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile igili açıklaması

Agil Alesger'in Azerbaycan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile igili açıklaması

05-02-2024 - AZERBAYCAN

Karabağ`dan Anadolu`ya: Gençlerin İstanbul Forumu başladı

Karabağ`dan Anadolu`ya: Gençlerin İstanbul Forumu başladı

24-02-2023 - AZERBAYCAN