AW-11362371499

ANTİK KENT TLOS 10 KASIM’A HAZIRLANIYOR…

Hitit kaynaklarında ülke olarak geçen Likya’nın en önemli yerleşim yerlerinden biri olarak gösterilen Seydikemer ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki Antik Tlos kenti 10 Kasım’da Büyük Tlos Kritertum Bisiklet Yarışına hazırlanıyor.

SEYDİKEMER - 04-11-2022 11:32 2726 kez okundu.

ANTİK KENT TLOS 10 KASIM’A HAZIRLANIYOR…

 

 

 

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84’üncü yılı seneyi devriyesinde, Muğla Valiliği himayesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce organize edilen 10 Kasım TlosKrıteryumu, ülke genelindeki bisiklet sporcularını SeydikemerTlos'ta buluşturacak.

Pegasus kahramanı Bellerophontes'in yaşamının geçtiği kent olarak bilinen dönemin en iyi okçularının yetiştiği bünyesinde stadyum ve arenanın bulunduğu antik kentin sokaklarında bu defa pedallar dönecek.

 

Türkiye Bisiklet Federasyonu Muğla İl Temsilcisi İlker Cömert, Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın talimatları ile bölgede spor turizmi için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Tlos’u görüp de büyülenmemenin elde olmadığını belirten Cömert, “Bir şehir düşünün asırlar öncesi sporun kalbi olsun. Kocaman bir stadyumu, arenası olsun. Geniş bir alana kurulması nedeniyle bisiklet sporunun tüm disiplinleri içinde fevkalade uygun. Sayın valimizin talimatları ile 10 Kasım’da önemli bir etkinliği hayata geçireceğiz. Tüm Türkiye’den bisiklet sporcularını bu dev antik kentte ağırlayacağız” dedi.

 

Seydikemer Belediyesinin de desteğiyle bölgenin tarımdan gastronomisine, kültür ve tarihi yapısının da gelen sporculara tanıtılacağını dile getiren Cömert, böylelikle antik kentin tanınırlığına da katkıda bulunacaklarına inandıklarını ifade etti.

 

10 Kasım 2022 perşembe günü saat 11:00’de yaş gruplarına göre start alacak sporcular, Tlos Antik Kentinin içinde geçen 1.8 kilometrelik parkurda, 5 ile 15 tur arasında kıyasıya bir mücadele sergileyecek. Dereceye girenler için aynı gün saat 15.00’te ödül töreni düzenlenecek.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
BAŞKAN AKDENİZLİ’DEN MİLLETVEKİLİ OTGÖZ’E SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ

BAŞKAN AKDENİZLİ’DEN MİLLETVEKİLİ OTGÖZ’E SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ

26-03-2024 - SEYDİKEMER

BAŞKAN AKDENİZLİ, BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÖREVİNDE BİRİNCİ YILINI DOLDURDU

BAŞKAN AKDENİZLİ, BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÖREVİNDE BİRİNCİ YILINI DOLDURDU

22-03-2024 - SEYDİKEMER