AW-11362371499

AK Parti'li Dağ: “CHP'nin terör örgütleriyle ilişkisi açıkçası görülmektedir”

SİYASET - 05-10-2022 17:09 4892 kez okundu.

AK Parti'li Dağ: “CHP'nin terör örgütleriyle ilişkisi açıkçası görülmektedir”

AK Parti'li Dağ: “CHP'nin terör örgütleriyle ilişkisi açıkçası görülmektedir”

AK Parti'li Hamza Dağ, Hamza Dağ, "Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden Dilşah Ercan CHP tarafından hazırlanan tutuklu gazeteciler raporunda mağdur gazeteci olarak lanse edildiğini gördük. CHP'nin ‘terör örgütlerine desteği var’ dediğimiz de onlar kendilerini haklı çıkarmak için cumhuriyeti kuran kuvayi milli partisiyiz gibi savunmayla kendilerini savunmaktadırlar. Ancak bugün geldiğimiz noktada CHCHP'nin terör örgütleriyle ilişkisi açıkçası görülmektedir." dedi.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, gündeme ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.
Mersin’in Mezitli ilçesinde Polisevi’ne PKK’lı teröristlerce gerçekleştirilen hain saldırıyı kınayan Dağ, "Şehit polisimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralı polislerimize acil şifa diliyorum. Teröristlerce gerçekleştirilen bu saldırıyla uzun süredir üzerinde durduğumuz CHP’nin terör örgütleriyle ilişkisi meselesi yeniden gündeme geldi. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden Dilşah Ercan’ın Cumhuriyet Halk Partisi tarafından hazırlanan tutuklu gazeteciler raporunda ’mağdur gazeteci’ olarak lanse edildiğini gördük. Oysa ki bu teröristin ’terör örgütü üyesi olmak ve propagandasını yapmak’tan o raporu hazırladıkları dönemde hüküm giydiğini hepimiz biliyoruz. CHP’nin terör suçlusu olarak hüküm giymiş birini savunması, siyaseten evrildiği noktanın net bir göstergesidir" açıklamasında bulundu.
Daha önce CHP’li Veli Ağbaba’nın TBMM’de terörist Özge Aydın’la ilgili açıklamalar yaptığını anımsatan Dağ, "Suriye’de güvenlik güçlerimiz tarafından saldırı hazırlığındayken etkisiz hale getirilmişti. CHP İstanbul İl başkanının bir teröristi güzellediği ve devleti seri katillikle itham ettiği paylaşımları da hala hafızalarımızdaki yerini korumaktadır. Biz yıllardır milli bir muhalefetin ülkemiz için çok elzem olduğunu söylüyoruz. ’CHP’nin terör örgütlerine desteği var’ dediğimizde, onlar kendilerini haklı çıkarmak için ’Biz cumhuriyeti kuran Kuvay-i Milliye partisiyiz. Biz nasıl terör örgütlerine destek veririz’ gibi bir savunmayla kendilerini savundular" diye konuştu.
"Bugün geldiğimiz noktada CHP’nin terör örgütleriyle olan ilişkisi ortadadır" diyen AK Partili Dağ, "CHP, terör örgütlerini savunmakta ve onlara umut vermektedir. CHP, ’gazeteci’ kisvesi altında teröristleri korumaktadır. CHP, terör örgütü PYD’yi meşrulaştırmaya çalışmaktadır. Raporda imzası olan Veli Ağbaba ve Özgür Özel dünden bu yana, ’Biz terörist olduğunu nereden bilelim?’ şeklinde akıllara ziyan açıklama yapmaktadırlar. Belli ki yine suçüstü yakalanmanın verdiği telaşla böyle bir savunma yapıyorlar. Çünkü imzalarıyla yayınladıkları raporda bu kişinin PKK’dan hüküm giydiği yazıyor. Bununla birlikte söz konusu raporda adı geçen sözde gazetecilerden Mustafa Gök, DHKP-C üyesi olmak, sahtecilik, banka soygunu, bir polis ve bir bekçinin öldürülmesi, bombalama, polisle silahlı çatışma, yaralama ve öldürme eylemleri, helikopter bombalama, silahlı saldırı suçlarından hüküm giymiş birisidir. Bayram Namaz, MLKP terör örgütü üyesi olarak etkisiz hale getirilmiştir" açıklamasında bulundu.
 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Önceki dönem Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş açıklamada bulundu..

Önceki dönem Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş açıklamada bulundu..

09-04-2024 - SİYASET

İyi Parti milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa ettiğini duyurdu

İyi Parti milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa ettiğini duyurdu

08-04-2024 - SİYASET