SİYASET
Giriş Tarihi : 10-02-2024 12:42

MHP 'li Cura'ya İhraç Talebi

MHP 'li Cura'ya İhraç Talebi


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye İlçe Başkanlığı görevinden geçtiğimiz günlerde il başkanlığı tarafından alınan ve sürecin ardından geçmiş dönem Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın adaylık açıklamasında Saatcı’yı desteklemek amacıyla sahnede boy gösteren Osman Cura, kesin ihraç istemiyle partisinin disiplin kuruluna sevk edildi.
Milliyetçi Hareket Partisi Fethiye İlçe Başkanı iken, partisi tarafından gösterilen Fethiye’nin Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten’i  desteklemeyeceğini açıklaması üzerine görevden alınan ve son olarak da, geçmiş dönem Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın adaylık açıklamasında Saatcı’nın yanında fotoğraf karelerine giren Osman Cura,  kesin ihraç istemiyle partisinin disiplin kuruluna sevk edildi.
Konuya ilişkin yazılı bir basın açıklaması ile kamuoyunu bilgilendiren MHP Fethiye İlçe Başkanı Av. Abdulkadir Tekin, “Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye eski ilçe başkanı Osman Cura, Parti politikalarımız ve yerel yönetim ilkelerimizle ters düşen tutum, davranış ve söylemleri nedeniyle kesin ihraç talebiyle İl Disiplin Kurulu’na sevki kararlaştırılmıştır. Osman Cura hakkındaki disiplin süreci tamamlandığında konunun detayları ve sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur” ifadelerinde bulundu. 
“MHP’den Kendim İstifa Ettim”
Milliyetçi Hareket Partisi Fethiye İlçe Başkanlığından yapılan yazılı açıklama esnasında bir televizyon programına konuk olan ve konuya ilişkin verdiği cevapta , İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatci’nin adaylık açıklamasında yanında bulunmasından dolayı üyesi olduğu MHP’den disipline sevk edileceği bilgisini aldığını söyleyen Cura, E- devlet üzerinden MHP’den istifa ettiğini söyledi. Hiçbir partiye üye olmayacağını da ifade eden Cura, MHP’den tüm ilişiğini kestiğini kaydetti.

AdminAdmin