MUĞLA
Giriş Tarihi : 12-03-2023 15:12

Vali Tavlı İstiklal Marşımızın 102.Yılını Kutladı

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un ölümsüz eseri İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Milli Marş’ olarak kabul edilişinin 102. yıl dönümünü kutlamanın onurunu, gururunu yaşıyoruz.

Vali Tavlı İstiklal Marşımızın 102.Yılını Kutladı

İstiklal Marşımız, milli mücadele ruhunu, Türk Milleti’nin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmış, aziz milletimizin kutsal değerlerine olan inancını destanlaştırmıştır. İstiklal Marşımız, aziz milletimizin vatan, bayrak sevgisini, bağımsız ve hür yaşama azmini, haksızlık karşısında dimdik ayakta durarak varoluşunu ve milli birlik ve beraberliğimizin simgesi olmuştur.

Bu nedenle her kelimesinde vatan sevgisi, her dizesinde inanç ve kararlık olan İstiklal Marşımızın anlam ve önemini, milli mücadele ruhunu ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda verilen mücadeleleri yeni nesillere en iyi şekilde anlatmak öncelikli görevimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklâl Marşımızın kabulünün 102. yıl dönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, eserleriyle, fikirleriyle önemli değer olan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları Şad olsun.

 

AdminAdmin