CUMHURBAŞKANI
Giriş Tarihi : 24-02-2024 17:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sakarya’da konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sakarya’da konuştu

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sakarya’da 31 Mart seçimleri kapsamında düzenlenen mitingde vatandaşlarla buluştu, gündeme ve seçime dair mesajlarda bulundu.

Kandil mesajı ile konuşmasına başlayan Erdoğan:

”Bu gece idrak edeceğimiz Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olan mübarek Berat gecenizi tebrik ediyorum. Rabbim bizleri sağlık, huzur afiyet içerisinde sevdiklerimizle birlikte Ramazanı Şerif’e kavuştursun diyorum. Başta Gazze’deki kardeşlerimiz olmak üzere gönül coğrafyamızın dört bir köşesindeki mazlumların Allah yardımcısı olsun diyerek dua ediyorum.

 

 

Kardeşlerim öncelikle sizlere olan teşekkür borcumuzu bildirmek istiyorum. Geçen sene Mayıs ayında tarihimizin en kritik seçimlerinden birini yaşadık. 14 28 Mayıs seçimleri Türkiye’nin demokrasi ve kalkınma mücadelesinde daima örnek gösterilecektir. Sadece katılım oranlarının yüksekliği itibariyle değil, sonuçları açısından da Mayıs seçimleri bir dönüm noktasıdır. Millet olarak bugün geriye dönüp baktığımızda nasıl bir badire atlattığımızı daha iyi görüyoruz. Karşımızdaki ittifakın bugün ki durumunu gördükçe Türkiye’nin ve Türk milletinin verilmiş sadakası varmış diyoruz.

 

İşte bu kritik Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde Sakaryamız iradesine sahip çıkarak yine destan yazdı. Yüzde 65’er oy oranıyla bizlere destek olan Sakaryalı kardeşlerimin her birine şükranlarımı özellikle sunuyorum. Cumhur ittifakının örnek dayanışmasını sergileyen Sakarya inşallah 31 Mart’ta çok daha güçlü şekilde inanıyorum ki yanımızda yer alacaktır. 

Milli Mücadelede olduğu gibi 15 Temmuz’da da dimdik ayakta durarak hainlere geçit vermeyen bu şehir Türkiye Yüzyılı’nın da yükselen yıldızıdır. Türkiye’nin demokrasi, adalet ve kalkınma mücadelesinin her safhasında sizler yanımızda oldunuz. Bir dönem bizimle birlikte olup da yolunu ayıranların ya da kaybedenlerin aksine Sakarya, istikametini hiç bozmadı.

Erdoğan’dan CHP değerlendirmesi

Aynı şekilde Sakarya ülkeye eser kazandırmak, millete hizmet etmek için çalışması gereken muhalefetin oyunlarına da hiç gelmedi.  İşte sizler de takip ediyorsunuz. Ülkenin ikinci büyük partisi kendi içinde saç saça baş başa kavga ediyor. Ülkeyi yönetecek dedikleri genel başkanlarını çiğneyip ezdiler. Onun yanında cumhurbaşkanı yardımcısı diye şehir şehir dolaştırdıkları isimlerin ise yarın ne olacakları belli değil. Öyle bir haldeler ki dünya yansa, ülke batsa ve millet feveran etse umurlarında değil. Kendi çıkarlarından kendi şahsi kariyerlerinden başka hiçbir şeyi gözleri görmüyor.

Biz de 21 yıldır ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için verdiğimiz mücadeleyle farkımızı gösterdik. Şimdi de ülkemizi Türkiye Yüzyılı belediyeciliği ile mali idarelerde de dünyanın en üst ligine çıkarmak istiyoruz.

Terörle mücadeleye emin adımlarla devam ediliyor

Son 40 yıldır da birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize kasteden bölücü terör örgütüne karşı mücadele yürütüyoruz. Terör örgütü askeriyle, polisiyle, kamu görevlisiyle, korucusuyla, kadını, yaşlısı, genci ve hatta bebeğiyle on binlerce insanımızı katlederek bizden kopardı. Çektiğimiz acıların, maruz kaldığımız ihanetlerin, ödediğimiz bedellerin haddi hesabı yok. Ama hamdolsun her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bu cennet vatanı işgalcilere, hainlere, emperyalistlerin tetikçiliğini yapan teröristlere teslim etmedik. Bunları Cudi’de gömdük, bunları Tendürek’te gömdük, bunları Gabar’da gömdük bildiğiniz gibi artık içeride terör örgütleri kalmadı. Hepsi de terk ettiler. Son olarak güney sınırımız boyunca bir teröristan kurmaya teşebbüs ettiler. Gerçekleştirdiğimiz sınır ötesi harekatlarla bu senaryoyu da yırtıp attık. İnsansız hava araçlarımızla, SİHA’larımızla, Akıncı’larımızla bunları yok ettik. Bunları o mağaralarda yok ettik. Şimdi en son olarak ortaya hangi uçağımızı çıkardık? Şimdi de Kaan’ımızı çıkardık. Kaan’la beraber yine gökyüzü ile buluştuk.

Erdoğan’dan İsrail ve BM açıklamaları

Tam 140 gündür İsrail’in işlediği insanlık suçlarını sadece seyrediyorlar. Öyle ki BM Güvenlik Konseyi, İsrail’e acil ateşkes çağrısı yapmıyor, yapamıyor.

 

AdminAdmin