FETHİYE
Giriş Tarihi : 26-10-2023 14:41

“CUMHURİYETİN 100.YILI YOL KOŞUSUNA” BÜYÜK İLGİ OLDU

“CUMHURİYETİN 100.YILI YOL KOŞUSUNA” BÜYÜK İLGİ OLDU

“CUMHURİYETİN 100.YILI YOL KOŞUSUNA” BÜYÜK İLGİ OLDU

Türkiye Cumhuriyetimizin 100.yılı nedeniyle Fethiye’de Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğünün öncülüğünde düzenlenen “Cumhuriyetin 100.yılı yol koşusu” yarışmalarına büyük ilgi oldu. İlk, orta ve lise dengi okullar olmak üzere Fethiye’de 14 okuldan 421 öğrenci sporcu ile büyük erkek ve büyük kadınlar atletizm sporcuları ile yaklaşık 500 sporcunun katıldığı 100.yılı yol koşusunda kıyasıya bir mücadele yaşandı. 12 kategoride gerçekleşen yol koşusunda sporcular kadar veliler de büyük heyecan yaşadı. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve protokol üyeleri sunarken Ertaş, “ Fethiye’de Cumhuriyet Bayramı ayrı bir güzel kutlanıyor. Halkımızı bu kutlamalara bekliyoruz. Cumhuriyet Bayramımız ve Cumhuriyetimizin 100.yılı kutlu olsun.” İfadelerini kullandı.


BÜYÜK MÜCADELE İÇİNDE GEÇTİ
Cumhuriyetimizin 100.yılı nedeniyle Fethiye’de düzenlenen “Cumhuriyetin 100.yılı yol koşusu” yarışmaları büyük çekişme içinde geçti. 500’e yakın sporcunun katıldığı yarışmalarda büyük heyecan yaşandı. 421’i öğrenci sporcu olmak üzere büyük bir katılımın olduğu yarışmalar 12 kategoride gerçekleştirildi. Yarışmacılar kadar velilerinde büyük heyecan yaşadığı yarışmalar, Karayolları ve Özgecan Anıtından başlarken, Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri ve sağlık görevlileri de önlem aldı. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, İlçe Gençlik Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, Fethiye Nüfus Müdürü Aysel Alıcı ve diğer yetkilerinde izlediği yarışmalar, kıyasıya bir mücadele içinde geçti.


ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ
Fethiye Beşkaza Meydanında yapılan Cumhuriyetin 100.yılı yol koşusu”  etkinliğinde Veteran Büyük Erkeklerde; Uğur Pehlivan’ın birinci, Gökhan Yüce’nin ikinci, Okan Aydoğan’ın üçüncü, Genç Erkeklerde; Hasan Avcı’nın birinci, Atakan Uzun’un ikinci, Egemen Samurçöl’ün üçüncü, Vetran Büyük Kadınlarda; Deniz Koyuncu’nu birinci, Selen Gezek’in ikinci, Zehra Seda Yıldız’ın üçüncü olduğu yarışmalarda Genç kızlarda; Ravza Aktan birinci, Meryem Sanman ikinci, Fatma Selen Köroğlu üçüncü, Yıldız Erkekler’de Hüseyin Mert Köse birinci, Binali Berk Zeybek ikinci; Rüzgar Doruk Kavruk içincü, Yıldız Kızlarda; Ceren Seki birinci, Işıl Arlı ikinci, Elif Ela Kahya üçüncü, Küçük Erkekler’de, Poyraz Esen birinci, Tuğra Terlemez ikinci, Alaattin İnan Miraç üçüncü, Küçük Kızlar’da, Yağmur Olgun birinci, Defne Ela Küçükçoban ikinci, Toprak Gölbaş üçüncü, Minik Erkek B Kategorisinde; Deniz Keçeli birinci, Deniz Şakir Bulut ikinci, Umut Yiğit üçüncü, Minik Kızlar B Kategorisinde;  Elif Ünlü birinci, Defne Yüksel ikinci, Cemre Gökçe Aslan üçüncü, Minik Erkek A kategorisinde; Cihangir Alp Salcan birinci, Egemen Boyacıoğlu ikinci, Atlas Barış üçüncü, Minik Kız A kategorisinde; Selina Nur Yaşar birinci, Aden Barış ikinci, Selin Ece Gümüş ve Gülce Duru Salcan üçüncü oldular.


ANLAMLI BİR ETKİNLİK OLDU
Bu anlamlı etkinlikte dereceye giren sporculara madalyalarını Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Fethiye Adalet Komisyonu Başkanı Abdulkadir Ungan, İlçe Turizm Müdürü Saffet Dündar, İlçe Gençlik Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, İlçe Tarım Müdür Vekili Tuncay Yıldız, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Necla Yıldız, Fethiye Sosyal Yardımlaşma Müdürü Gönül Fındıkkıran alkışlar arasında sundular. Ödül töreninde konuşan Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş,” Fethiye’de Cumhuriyet Bayramı ayrı bir güzel kutlanıyor. Halkımızı bu kutlamalara bekliyoruz. Bugünde anlamlı bir etkinliğe imza atıldı. Cumhuriyet Bayramımız ve Cumhuriyetimizin 100.yılı kutlu olsun.” Dedi.

AdminAdmin