SİYASET
Giriş Tarihi : 12-12-2023 16:18

Çayırlı, Seçim Startını Verdi

Çayırlı, Seçim Startını Verdi

İYİ Parti Milas Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Çayırlı, 3 Aralık’ta yaptığı adaylık açıklamasının ardından saha çalışmalarına başladı. Çayırlı, ilk çalışmasını Milas’ın tarihi simgelerinden Baltalı Kapı çevresinde kurulan ve ‘Tatil Pazarı’ olarak bilinen pazaryerinde gerçekleştirdi.
Pazaryerinde alışveriş yapan vatandaş ve Pazar esnafıyla görüşen Çayırlı, bir yandan kendini tanıtırken, bir yandan da esnafın ve vatandaşın şikayetlerini dinledi. Belediye Meclis Üyesi Ali Kurt ve bazı ilçe yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı çalışmada, yıllardır kurulan pazaryeri ile ilgili hem vatandaşın, hem de esnafın bir hayli dertli olduğu ortaya çıktı.
Değerinden fazla yer işgaliye ücreti ödediğini söyleyen bir Pazar esnafı; “Ben yıllardır burada, Salı Pazarı’nda ve ilçemizin farklı noktalarındaki halk pazarlarında tezgah açıyorum. En sıkıntılı yer maalesef Tatil Pazarı’dır. Birçok mahalledeki Pazar yerleri daha korunaklı, hijyen açısından daha avantajlı iken burada her şey problemli! Doğru dürüst tuvalet yok. Ürünlerimizi yıkayabileceğimiz çeşme veya benzeri su kaynağı yok. Birçok satıcı, sattığı ürünü maalesef standart bir tezgahın üzerinde değil, bazıları bir- iki sandığın üzerinde, bazıları da yere serdiği bir bez parçasının üzerinde satıyor. Otantik olması açısından belki görüntü rahatsız etmiyor fakat hijyen açısından hiç de sağlıklı değil” derken bir başka esnaf ise farklı bir rahatsızlığı dile getirdi.
20 yıldır pazarcılık yaptığını belirten bir esnaf; “Özellikle yağmurlu havalarda hem biz, hem de vatandaş ciddi sıkıntılar yaşıyor. Tezgahımızın üzerine yağmurdan korunmak için çadır geriyoruz ancak çadırın üzerinde biriken su bir anda alışveriş yapan vatandaşın üzerine boşalıyor. Ya da çadırın etrafından akan sular vatandaşın ıslanmasına neden oluyor. İnanın özellikle kış aylarında pazara gelen vatandaş sayısı sürekli azalıyor. İnsanlar ya manavlardan, ya da büyük alışveriş merkezler ihtiyaçlarını karşılıyor. Böyle giderse birkaç yıl sonra bu Pazar yerleri tarihe karışacak” dedi.
Komşu esnafın söylediklerini teyit eden bir başka esnaf ise şikayetlerini birçok kere belediye başkanına, başkan yardımcılarına, kimi zaman meclis üyelerine ve zabıta ekiplerine ilettiklerini söyleyerek; “Her defasında şikayetinizi aldık, değerlendireceğiz. Merak etmeyin bir çözüm bulunacaktır deyip geçiştiriyor.
Bu gördüğünüz pazarda veya diğer pazarlarda tezgah açan birçok esnafın tek geçim kaynağı bu tezgahlardır. Zaten yüksek fiyatlar nedeniyle sürekli vatandaşla karşı karşıya kalıyoruz. Vatandaşların büyük bir bölümü ‘acaba daha ucuz alabilir miyim’ diye pazarın toplanma saatini bekliyor. Yani zaten bir dünya sıkıntımız var, en azından daha modern ve hijyen açısından daha sağlıklı bir ortamda halk pazarları kurulmasını istiyoruz” diyerek şikayetini dile getirdi.
Bir başka esnaf ise yer dağıtımı konusunda eşit ve adaletli davranılmadığını öne sürdü. “Ne yazık ki kendilerine yakın olanlar, aynı siyasi görüşten olanlar, torpilli olanlarla diğerlerin arasında farklılıklar var. Böyle adaletsizlik olmaz. Seçim zamanı eşitlikten, adaletten söz edenler uygulamada hiç öyle davranmıyor” derken İYİ Parti Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Çayırlı, kendisinin de 5 yıldır meclis üyesi olduğunu, hatta bir yıl da başkan yardımcılığı yaptığına vurgu yaparak, sorunun çözümünde liyakat, adil bir yönetim anlayışı ve doğru kararların halkla birlikte alınmasının önemine dikkat çekti.
“Halkçı ve çoğulcu demokrasinin savunuculuğunu yaparak 15 yıldır yerel yönetimde iktidar olanların Milas’ı getirdiği nokta ortada! 22 yıldır ülkede iktidar olan AKP’den ve ‘tek adam’ rejimi ile suçladıkları Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ne farkları var?” diyerek mevcut belediye yönetimini eleştiren Çayırlı; “Ben ve arkadaşlarım bize ilettiğiniz sorunları ve başka sorunları defalarca Sayın başkana ilettik. Kimi zaman bizleri dinledi, kimi zaman da söylediklerimizi dikkate almadı. Bugün sizlerin burada, Milas’ta yaşayan vatandaşlarımızın karşılaştığı, her gün yaşadığı sorunlar birikti ve işin içinden çıkılmaz bir hale dönüştü. Artık bu anlayışın Milas için ve Milas halkı için yapacağı bir şey kalmadı. Bu nedenle arkadaşlarımla birlikte yola çıkmaya, bu sorunları çözmeye talip olduk ve yetki için sizlerin karşısına çıkıyoruz.
5 yıldır yaşananları görüyor, aslında bu sorunların içinde bizler de boğuşuyoruz. Ancak her geçen gün geriye gittiğimizi görmekten de üzülüyoruz. Bu yaşananları, bu yönetim zihniyetini Milaslılar hak etmiyor. Bu anlayışın değişim zamanı geldi. Bu değişimi gerçekleştirmek için adayız. Aşılmayacak engel, çözülmeyecek sorun yok. Yeter ki Milaslı hemşehrilerimiz yetkiyi işin ehli kadrolara teslim etsin. Sağduyunun ve halkın sesi olarak şu an karşınızdayız. Sıkıntılarınızı, dertlerinizi ulaştırmak için aracı kullanmayacağınız, torpil aramayacağınız, hesap veren şeffaf bir yönetim iddiasıyla karşınızdayız” diyerek esnaf ve vatandaşla dertleşen Çayırlı, önümüzdeki günlerde bu çalışmaları daha da derinleştirerek çözüm önerilerini ortaya koyacaklarını söyledi.

AdminAdmin