MARMARİS
Giriş Tarihi : 14-03-2023 14:07

Marmaris’te Sezon Öncesi Bilgilendirme Toplantısı

Kapılarını deprem bölgesinden gelen misafirlere açan otelciler için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Marmaris’te Sezon Öncesi Bilgilendirme Toplantısı

Kapılarını deprem bölgesinden gelen misafirlere açan otelciler için bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Çok sayıda turizmcinin katıldığı toplantıda yapılan çalışmalar ve bundan sonraki sürece ilişkin izlenecek yol haritası değerlendirildi.

Marmaris Kaymakamlığı, Marmaris Belediyesi, Marmaris Ticaret Odası, GETOB, Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'nın katılımıyla deprem bölgesinden Marmaris'e gelen depremzede vatandaşları konuk eden otelciler için bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, önümüzdeki sürece ilişkin de görüş alışverişinde bulunuldu. Bu sabah Armutalan Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya çok sayıda turistik otel işletmecisi katıldı.

Toplantıda konuşan Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Marmarisli turizmcilerin ellerinden gelen her türlü fedakârlığı gösterdiklerini söyleyerek şu ifadeleri kullandı: "Çok güzel bir işbirliği ortaya koyduk. Sektörün tüm temsilcilerine ve depremzede vatandaşlarımıza destek olmak için ayni ve maddi yardımda bulunan tüm Marmaris yaşayanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu işin yükünü hep birlikte sırtlayacağız. Örneğin 50 odalı bir otelden depremzedelerimiz için bir oda talep edeceğiz. Ama daha fazla destek olmak isteyen olursa tabi ki kabulümüz. Otellerimizin yükünü azaltmak için biz de tüm misafirhanelerimizi depremzedelerimize ayırdık. Ortak bir akıl birliği, ortak bir gönül birliği oluşturursak uygulayacağımız yöntem hepimiz için güzel sonuçlar doğurur" Otellerde konaklayanlara ilişkin sayısal veriler de paylaşan Kaymakam Aksoy, depremzedelerin yaklaşık yarıya yakınının bir aylık süre zarfında kendi istekleriyle ilçeden ayrıldığını belirtti.

AdminAdmin