FETHİYE
Giriş Tarihi : 28-10-2023 10:24

Fethiye Kaymakamı Sayın İsmail Hakkı ERTAŞ’ın “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” Mesajı

Fethiye Kaymakamı Sayın İsmail Hakkı ERTAŞ’ın “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” Mesajı

Fethiye Kaymakamı Sayın İsmail Hakkı ERTAŞ’ın “29 Ekim  Cumhuriyet Bayramı” Mesajı

Bugün, 29 Ekim 1923’te ilan edilmiş olan Cumhuriyetimizin 100. yaşına ulaşmış olmasının gurur ve heyecanını yaşıyoruz.


29 Ekim, hürriyetinden taviz vermektense ölmeyi tercih eden asil bir milletin, küllerinden doğuşunun destanıdır. Türk milleti, Büyük Devlet Adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde  29 Ekim 1923 tarihinde; kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını, tüm dünyaya kanıyla ve canıyla ilan etmiştir.


Tam 100 yıl önce olduğu gibi bugün de büyük devlet olmanın bilincine sahip olan aziz milletimiz; birlik ve beraberliğini bozmaya teşebbüs edenlerin, istiklaline ve istikbaline kastedenlerin hesaplarını daima hezimete uğratmış ve uğratacaktır. Türkiye Yüzyılı programıyla, Cumhuriyetimiz yeni yüzyılına güçlü bir başlangıç yapacaktır. Yeni kuşaklar Türkiye Yüzyılını zirveye taşıyacaktır. İstiklal Harbimize ve Cumhuriyetimize hayat veren heyecan, tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi bugün de dipdiri yaşamaktadır.


Bu anlamlı tarihin 100. yıl dönümünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, kalbimizde ölümsüzleşmiş olan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, tüm yurttaşlarımızın ve Fethiye halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

 

                                                                                                                  İsmail Hakkı ERTAŞ

                                                                                                                   Fethiye Kaymakamı

 

 

AdminAdmin