SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 28-10-2023 10:23

BAŞKAN AKDENİZLİ, CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINI KUTLADI

BAŞKAN AKDENİZLİ: “CUMHURİYETİMİZİN YENİ YÜZYILINDA ÇOK DAHA BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAĞIZ”

BAŞKAN AKDENİZLİ, CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINI KUTLADI

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100’üncü yıl dönümünü kutladı. Türkiye Yüzyılı’nda Cumhuriyetin 100’üncü yılını büyük bir coşkuyla kutladıklarını ifade eden Başkan Akdenizli; “Türkiye Yüzyılı vizyonuyla, Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında çok daha büyük başarılara imza atacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

Cumhuriyetin 100’üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Türk Milletinin en zor durumlarda bile küllerinden doğarak yeniden dirildiğini söyledi. Başkan Akdenizli mesajında şu ifadeleri kullandı: “Bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi Seydikemer’imizde de Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümünü coşkuyla, gururla kutluyoruz. Cumhuriyetimiz, kahraman Türk Milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği emsalsiz mücadelesinin, vatan sevgisinin, bağımsızlık tutkusunun en güzel eseridir.

Büyük fedakarlıklarla ve kahramanlıklarla verilen milli mücadelenin ardından 29 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Atalarımız tarafından 7 düvele karşı kazanılan eşsiz zaferin ardından bizlere emanet edilen Cumhuriyetimizi ve vatanımızı, düşmanlara karşı koruyup, gelecek nesillere aktaracağız. Cumhuriyetimizi ve vatanımızı korumak için bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli vazife; bilimde, irfanda, eğitimde, teknolojide, sanayide, kültür ve sanatta, ülkemizi daha ileriye taşıyacak her alanda durmadan çok çalışmaktır.

Ülkemiz son 20 yılda büyük bir ivme kazanarak, dünya devletleri arasındaki gücünü defalarca ispat etmiş, saygın bir devlet konumuna gelmiştir. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla, Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında çok daha büyük başarılara imza atacağımıza yürekten inanıyorum. Büyük hedefler, büyük hayaller çok çalışarak gerçekleşir. Millet olarak bir an bile umutsuzluğa kapılmadan, duraksamadan yolumuza devam etmeliyiz. Bugün dünyanın geldiği noktada şunu görüyoruz ki, Türk milleti olarak hedeflerimizin gerçekleşmesine sadece ülkemizin değil, tüm insanlığın ihtiyacı vardır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum. Büyük Türk milletinin ve Seydikemerli hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”

AdminAdmin