FETHİYE
Giriş Tarihi : 03-09-2023 15:58

Fethiye Belediyesi, Oyun Parkını Ranta Kurban Edecek

Fethiye Belediyesi, Oyun Parkını Ranta Kurban Edecek

Fethiye Belediyesi, Oyun Parkını Ranta Kurban Edecek

Fethiye Belediyesi, Ölüdeniz Mahallesi'nde bulunan ve çocuklar oyun parkı olarak kullanılan değerli araziyi çıkarma planları ile büyük bir skandal fırtınasına neden oldu. Bu karar, belediyenin turistik bir cazibe merkezi olan, toplu ranta kurban etmek şeklinde yorumlanıyor.


Turizmin gözdesi olan Ölüdeniz'de bulunan lunaparkın betonlaştırılmasına yönelik bu girişim, hem yerel halktan hem de dışarıdan gelenlerin doğal güzellikleri koruma isteklerine ters düşüyor. Turizmin bu bölgede can damarı olan lunaparkın kopması, bölgesel ekonomik ve denge potansiyeli büyük bir tehdit olarak görülüyor.


Sosyal medyadan da gelen tepkiler üzerine karar meclis toplantısında görüşülerek oy birliğiyle Ekim ayına ertelendi. Ancak belediyenin bu skandal raporu, sosyal medyada büyük bir infial yarattı.

 

 

DEĞERİ 250 MİLYON TL


Arsa fiyatlarının ortalama milyon dolarlar olduğu bölgedeki arazinin satışa çıkarılmasına, ilçe kamuoyundan sesler yükseldi. Turizmin cazibe merkezindeki lunaparkın betonlaştırılmasına tepki gösteren vatandaşlar isyan etti. Seçimlere kısa süre kala Fethiye’nin en değerli arazisinin ihaleye çıkarılması manidar bulundu. Değerinin yaklaşık 250 milyon lira olduğu belirtilen arsanın, daha mecliste görüşülüp, ihaleye çıkarılmadan birilerine peşkeş çekileceği iddia edildi. 

 

Kökten ve Yönetimi Basın Mensuplarını Ağırladı 

 

ÇOCUKLARIN OYUN PARKINI KİME PEŞKEŞ ÇEKİYORSUNUZ?


Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, bu skandalı eleştirerek, çocukların oyun alanlarının rant uğruna yok edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Lütfen ama lütfen böylesi bir hata yaşanmasın, her partiden tüm Meclis üyesi arkadaşlarıma sesleniyorum. Yanlışın tarafı veya siyaseti olmaz, bu yanlışa dur ve hayır diyelim. Fethiye sokaklarına çıkmaya da Fethiye halkının suratına bakmaya da yüzünüz olmayacaktır. Çocuklarımızın geleceğini satan herkes yakın zamanda bunun vebalini ödeyeceklerdir. Şuan üzerinde aktif lunapark bulunan arsanın bulunduğu mevkide sadece 1 adet dükkanın 25 Milyon TL’lerden bahsedildiği düşünülürse, bizler de diyoruz ki; acaba Bu Fethiye’mizin en değerli hazinelerinden birisini kimlere peş keş çekeceksiniz. 2023 bütçeniz açıkta vermiyor. Stratejik planda yapmayı kararlaştırdığını ve altı ayda yapacağınız bir alt yapı yatırımı da yok. O zaman niye kat karşılığı için yetki istiyorsunuz. Hangi müteahhidi daha zengin etmek istiyorsunuz” dedi.

AdminAdmin