MİLAS
Giriş Tarihi : 14-10-2023 12:47

Atapark’ta BaBaZuLa Rüzgarı

Dünyaca ünlü karikatür sanatçısı, “Çizgilerin Efendisi” Turhan Selçuk adına Milas Belediyesi tarafından bu yıl on üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması Ödül Töreni programı kapsamında BaBaZuLa konseri gerçekleştirildi.

Atapark’ta BaBaZuLa Rüzgarı

Murat Ertel, Levent Akman, Olcay Bozkurt, Esma Ertel ve Ümit Adakale’nin sahne aldığı BaBaZuLa grubunun sıradışı performansı vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Atapark'ta gerçekleşen konsere Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Turhan Selçuk'un eşi Ruhan Selçuk, Cumhuriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Özgür Soyer, Karikatürist İzel Rozental ve Kamil Masaracı ile yarışmada ödül almaya hak kazanan isimler de katıldı.

Milas'ta doğan, Milas'ın havasını soluyan ve Milas'la gönül bağını koparmayan Turhan Selçuk'un anısına her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması Ödül Töreni programı kapsamında sahne alan BaBaZuLa grubuna teşekkür çiçeği ve plaketi takdim eden Belediye Başkanı Muhammet Tokat, konuşmasında şunları söyledi:

EN PRESTİJLİ ÇALIŞMAMIZ...

"Bizim için büyük önem taşıyan bir hafta sonundayız. Turhan Selçuk Milas'ta doğmuş, karikatür sanatıyla sadece Türkiye'yi değil, bütün dünyayı etkilemiş çok önemli bir değerimizdir. Çöllüoğlu Hanı'nın açılışı ve ödül töreni programı öncesinde sahne alan BaBaZuLa ekibinden Murat Ertel, Turhan Selçuk'un kız kardeşinin oğludur. Cumhuriyetimizin 100. yılında, Turhan Selçuk'un 101. doğum gününde ödül törenimize renk kattıkları için kendilerine çok teşekkür ediyoruz. 

1675 ESER…

Sadece Türkiye'de değil bütün dünyada Milas'ın adını duyurduğumuz çok ender çalışmalarımızdan bir tanesidir bu yarışma. Bütün dünya Milas'ı Turhan Selçuk Uluslararası Karikatür Yarışması ile tanıyor. Bu seneki yarışmamıza dünyanın farklı ülkelerinden 1675 eser katıldı.

Milas Belediyesi'nin en prestijli çalışmalarından bir tanesi olan bu yarışma ile birlikte ilçemizde karikatür kültürü oluştu. Milas'ta karikatür müzesi, karikatür sergileri, karikatür eğitim merkezi, uluslararası bir karikatür yarışması ve karikatür kataloglarımız bulunmaktadır. Milas Selimiye Hacıçorbacı Mahallesi doğumlu olan Turhan Selçuk'un adını yaşatmaya bundan sonra da devam edeceğiz.

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyıla adım attığı bu basamakta, Cumhuriyeti bize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun bütün mücadele arkadaşlarının anısına saygı ve selamlarımızı sunuyorum." dedi.

KÜLTÜRE SAHİP ÇIKAN BELEDİYE…

Turhan Selçuk'un yeğeni Murat Ertel ise, Başkan Tokat'a teşekkür ederek "Kültür uzun süreli bir olgudur. Oluşması yüzyıllar hatta bin yıllar alıyor. Maalesef sanatçılarımıza destek veren, onları yücelten, hatırlayan belediyelerin sayısı maalesef çok az. Bu nedenle Sayın Muhammet Tokat'a çok teşekkür ediyorum." dedi.

AdminAdmin