MİLAS
Giriş Tarihi : 07-01-2024 20:54

Çayırlı, Sanayi Esnafının Sorunlarını Dinledi

Çayırlı, Sanayi Esnafının Sorunlarını Dinledi


İYİ Parti Milas Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Çayırlı, geçtiğimiz günlerde Milas Sanayi esnafının bir bölümünü ziyaret etmiş ve sanayi esnafının yerel yönetimlerden beklentilerini, taleplerini almış, sorunlarını dinlemişti. Aday Adayı Çayırlı, birinci seferde ziyaret edemediği Milas sanayi esnafı bugün ziyaret ederek, ilk ziyarette olduğu gibi esnafın sorunlarını birinci ağızdan dinledi.
Dertlerini sıralayan esnafa; “Anlaşılan sizlerin sorunu hep ötelenmiş. Sanayi esnafının Milas ekonomisinin can damarı olduğu ya unutuldu, ya da göz ardı edildi” diyerek, seçilmesi halinde sanayi esnafına başta Milas sanayisi olmak üzere Milas’ı birlikte yönetme sözü verdi. Son 5 yılda kendisinin de yerelde Cumhuriyet Halk partisi ile ittifak yaptıklarını ve mevcut yönetimle birlikte Milaslılara hizmet vermeye çalıştıklarını belirten İYİ Parti Milas Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Çayırlı; “Ancak ben dahil mecliste 4 kişiydik. Farklı dönemlerde ben ve Ali Kurt arkadaşımız birer yıl başkan yardımcılığı görevini de yaptık. Görünürde belediyeyi birlikte yönetiyorduk ancak işin içyüzü öyle değildi. Bizler her şeye rağmen ittifak dağılmasın, halka verdiğimiz söz yere düşmesin, onlara mahcup olmayalım, en azından görevimiz sona erene kadar elimizden geldiğince hizmet verelim diye sesimizi çıkarmadık.
Elbette bazı tekliflerimiz kabul gördü ve uygulandı. Labranda su dolum tesisinin yenilenmesi, belediyenin hizmet araçlarını kiralamak yerine satın alınması gibi tekliflerimiz uygun bulunarak uygulandı. Fakat birçok konuda sayıca az olduğumuz için karar verme noktasında yetersiz kaldık. Buna rağmen ittifakı bozmayarak halkımızın zarar görmesine neden olmadık ve bugüne kadar geldik.
Son 5 yılda Milas halkının yararına olan proje tekliflerimiz uygulanmış olsaydı inanın başta sanayi esnafı olmak üzere, kent merkezindeki esnafımız yerel yönetimden alacağı destekle bugün daha rahat bir durumda olacaktı. Sadece bu mu? Ayda bir yolların ve kaldırımların kazılması önlenecek, böylece sizler mağdur olmayacaktınız. Başlanan işlerin kısa zamanda bitirilmesi sağlanacak, aylarca vatandaşımız yazın toz, kışın çamur içinde kalmayacaktı. Bugün tüm bu sıkıntılarda bizim de payımız var denilebilir ancak biz vatandaşımıza böyle olmadığını, önümüzdeki günlerde adaylığımızın netleşmesiyle hazırladığımız projelerle anlatacağız.
Milaslı Seçmen İçin Yeni Ve Güçlü Bir Alternatif Oluşturduk
2019 yılında yapılan seçimi hatırlayın. AKP ile MHP ittifak yapmış, CHP ile de İYİ Parti ittifak yaparak seçimlere girmişti. Meclis listesi de bu iki ittifakın listesinden seçilmişti. Dolayısıyla Milaslı seçmen iki kutup arasına sıkıştırılmış, taraflardan birini seçmek zorunda bırakılmıştı. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlerde artık böyle bir zorunlu tercih yapma durumu yok. Kim kiminle ittifak yaparsa yapsın. İYİ parti olarak biz hiçbir ittifakın içinde olmayacağız. Biz ittifakı Milas halkı ile yapacak ve seçimlere hür ve müstakil olarak gireceğiz. Merkez sağın yegane temsilcisi olarak halkımızın karşısına çıkacak ve yetki isteyeceğiz.
Milas, Ne Chp’nin Kalesi, Ne De Genel İktidarın Esiridir
Birileri her seçim döneminde Milas’ı, ‘Sol’un kalesi yani CHP’nin kalesi olarak görüyor, birileri de ‘hizmet istiyorsanız iktidar partisinin adayını seçin’ diye dayatıyor. Oysa Milas’ın kendi öz kaynakları, Milas Belediyesi iktidarın gücüne boyun eğmeyecek kadar güçlü bir ekonomiye sahiptir. Yeter ki kaynaklar doğru ve halkın yararına kullanılsın. Diğer yandan 1999 seçimlerine kadar sağın kalesi görünümündeki Milas, çeşitli nedenlerle bu özelliğini yitirmiş ve ne yazık ki sol’un kalesi görünümüne bürünmüştür. Biz bunun böyle olmadığını biliyoruz ve bunu halkımıza anlatacak, yeniden Milas’ı merkez sağın kalesi haline dönüştüreceğiz. Bunun için hazırız ve bize güvenmenizi ve desteğinizi istiyoruz” diyerek sanayi esnafına Milas’ı birlikte yönetme sözü verdi.
Çalışmaya, Başkan Aday Adayı Mehmet Çayırlı ile birlikte partinin Milas İlçe Başkanı Gürsel İnce, bazı meclis üyesi adayları ve ilçe yöneticileri de katıldı.

AdminAdmin