MUĞLA
Giriş Tarihi : 12-12-2023 19:43

Datça Kovanlık Tabiat Parkı'nda Eğitim Verildi

Datça Kovanlık Tabiat Parkı'nda Eğitim Verildi

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 4'üncü Bölge Müdürlüğü'nce Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yer alan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda yapılan envanter çalışmasında 1632 yaban keçisi tespit edildiği bildirildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 4'üncü Bölge Müdürlüğü tarafından sürdürülebilir av yönetimi kapsamında korunan alanlarda envanter çalışmasının sağlıklı ve etkin bir şekilde yapılabilmesi için Aydın, İzmir, Manisa ve Muğla'dan 20 araç ve 70 kişilik envanter ekibi oluşturuldu. Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Hasan Paşalı, orman mühendisi Hakan Körbalta, ziraat mühendisi Davut Polat tarafından bölge envanter ekibine yaban keçisi, karaca, kızıl geyik ve alageyik türlerine yönelik olarak envanter yöntemleri, koruma- izleme çalışmaları, av turizmi konularında Datça Kovanlık Tabiat Parkı'nda eğitim verildi. Doğrudan gözlem yöntemi ve 1'i termal kameralı olmak üzere 3 dron ile gerçekleştirilen envanter sonucunda, 747 dişi, 334 yavru ve 551 erkek yaban keçisi olmak üzere 1632 yaban keçisi tespit edildi.
Sahip olduğu zengin fauna ve florasıyla eşsiz peyzaj değeriyle korunan alanlarından biri olan Köyceğiz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, 31 bin 374 hektarlık bir alanı kapsıyor.

AdminAdmin