TARIM
Giriş Tarihi : 16-12-2023 17:04

Tarım ve Ormancılığın 100 Yılı Ele Alınacak

Tarım ve Ormancılığın 100 Yılı Ele Alınacak

 

Türkiye'nin tarım ve ormancılığının 100 yılda aldığı yol, başkentte düzenlenecek özel sempozyumda ele alınacak.
 Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yılı etkinlikleri ve "Türkiye Yüzyılı" vizyonu kapsamında, Tarım Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı ile Türk Tarih Kurumu işbirliğiyle sempozyum düzenlendi.
" Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılında Tarım ve Ormancılık Tarihi Sempozyumu" Tarım ve ormancılık literatürüne sosyal ve beşeri bilimler bütünlüğü içinde katkı sağlanması amaçlanan etkinlik 18-20 Aralık tarihleri arasında Ankara'da yapılacak
Sempozyumda 50 akademik bildiri, 12 oturumda sunulacak. Tarım tarihinden arazi mülkiyetine, Yörük kültüründen bugünün çiftçi profiline, Osmanlı dönemindeki hayvan hastalıklarından savaş yıllarındaki tarım politikalarına, meteorolojik doğal felaketlerden ormancılık politikasına kadar birçok konudaki bildirilerin sempozyumda sunulması planlanıyor.
Sektör paydaşlarından TOBB'a bağlı meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, sanatçılar, tarım gazetecileriyle, Bakanlığa bağlı enstitüler ve genel müdürlükler çeşitli konulardaki bildirilerini etkinlikte ortaya koyacak.
Sempozyuma, Ankara Üniversitesi Ziraat ve Veteriner fakülteleri, Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi, sivil toplum kuruluşları ve üretici birlikleri de katkı sağlıyor.

AdminAdmin