MİLAS
Giriş Tarihi : 10-02-2024 18:00

Milas’ın Ödüllü Şefleri, Ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya İle Buluştu

İstanbul’da düzenlenen 20. Uluslararası İstanbul Gastronomi yarışmasından ödülle dönen Milas Atatürk Mesleki ve Teknik Aanadolu Lisesi ekibi, Masterchef’in jürisinden ünlü şef Mehmet Yalçınkaya ile bir araya gelerek, ödüllü yemeklerini sundular.

Milas’ın Ödüllü Şefleri, Ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya İle Buluştu

Milas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Aşçılık Dalı öğrencileri, İstanbul’da düzenlenen 20. Uluslararası İstanbul Gastronomi yemek yarışmasında Milas’ı ve okullarını başarıyla temsil etti.

Yarışma sonucunda; Lise Düzeyi En İyi Lise Ekip Yarışması dalında 1.Ekip: Başlangıç olarak steak tartare Yağmur Gezgin, ana yemek olarak rossini soslu dana madalyon İrem Evran, tatlı olarak bal kabağı soslu panno cotta Sedef Sarıkaya menüleriyle, Hanife Yılmaz da steward ile altın madalya aldı.

2.Ekip: Başlangıç olarak sihirli somon tartar Melis Bozbük, ana yemek olarak halilbul balık wellington Damla Kara, tatlı olarak saklı cennet Gülşen Öktür menüleriyle altın madalya aldı. Fatmanur Esenkaya da yarışmada steward olarak ekipte yer aldı.

Lise Düzeyi Modern Türk Mutfağı Yarışması

1.Ekip: Başlangıç olarak çıntarlı içli köfte Kübra Cırık, ana yemek olarak beğendili çökertme kebabı Buse Çoşkun, tatlı olarak kaynarlı pembe güllaç Melis Karadağ menüleriyle altın madalya aldı. Ayşegül Dağhan  da steward olarak yer aldı.

Lise Düzeyi Modern En İyi Balık Yarışması

Mor patates yatağında sarma balıkla Ela Demir, yemeğiyle gümüş madalya aldı.

Lise Düzeyi En İyi Ana Yemek Yarışması

Şaron soslu kuzu pirzola Emin Akça yaptığı yemekle belge aldı.

Milas’ın Ödüllü Şefleri Yemeklerini Masterchef’in Ünlü Şefi Mehmet Yalçınkaya’ya Sundu

Milas’ı başarıyla temsil ederek, İstanbul’dan madalyalarla dönen şefler, bugün Masterchef jürisinden ünlü şef Mehmet Yalçınkaya ile bir araya geldi. İlçeye bağlı Meşelik Mahallesi’ndeki Can Evim Kahvaltı Evi’nde düzenlenen buluşmaya; Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Milli Eğitim Müdürü Akın Aydın, şube müdürleri, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. Kahvaltılı buluşmada öğrenciler, ödül aldıkları yemekleri pişirerek Masterchef jürisinden ünlü şef Mehmet Yalçınkaya ve protokole sundu.

Öğrencileri tebrik eden şef Mehmet Yalçınkaya, yarışmaların oldukça öğretici olduğunu ifade ederek öğrencileri elde ettikleri başarıdan ötürü tebrik etti. Ödüllü öğrencileri yemeklerinde kullandıkları zeytin, çıntar, ot çeşitleri gibi yerel ürünler için ayrıca tebrik eden Yalçınkaya, öğrencilere meslek yaşamlarında başarılar diledi.

Yalçınkaya’ya öğrencilerle buluşma davetini geri çevirmediği için katılımından dolayı teşekkür eden Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, öğrencilerin başarılarıyla Milas’ı, Muğla’yı gururlandırdıklarını ifade ederek, öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik etti. Milas’ın doğal güzelliklerinin ve zenginliklerinin içerisinde gastronominin ayrı bir öneme sahip olduğunu söyleyen Böke, Milas’ın bu yönüyle daha fazla geliştirilmesi, tanıtılması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Buluşma, yemeklerin tadımı ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

AdminAdmin